Bli språksamt berikad i mailen

Ett nyhetsbrev värt sitt namn

Bland många andra privatfenomen är jag smått fanatisk när det kommer till nyhetsbrev.  Jag prenumererar på en kort sagt hälsovådlig uppsjö, men är rätt duktig på att skumma igenom de flesta (inga Bacn* här inte).

Somliga läser jag dock med stört stor glädje från ”pärm till pärm” (förslag på en webbterm som kan motsvara det begreppet – alltså när man läser något, exempelvis ett mail eller en blogg, från början till slut – välkomnas förövrigt varmt).

Ett sådant pupillfix till nyhetsbrev är Computer Swedens ”Språksamt – för dig som jobbar med ord”**. Det utkommer cirka en gång i veckan och behandlar i snyggt språknördiga formuleringar områden som lingvistik, terminologi, trender, framtidsspån, aktuella seminarier  med mera. Kärnan är i vilket fall alltid språk och har oftast en stark anknytning till webben.

Språksamt is da shit

Så, ska du endast fylla mailboxen med ett enda nyhetsbrev till, kittla textnerverna och välj ”Språksamt”.
Skynda till CS hemsida och signa upp er här!

*Jo, jag är pro-IDG idag. Och ja, jag är aningen partisk.

** Som nyhetsbrevsprenumerant får man även CS i PDF-format. Kan betraktas som en feature. Obeservera ordet kan.

4 thoughts on “Bli språksamt berikad i mailen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>