En ouppkopplad webbdag…

Just one of those days…

superfail

Av-koppling signerat 3

Nog för att offline-dagar kan vara nyttigt. Jag vet till och med fina människor som schemalägger dem för att säkerställa sin analoga närvaro ibland. 

Men. När jag är på ett event som kallas ”webbdagarna” och jag varken via dong eller trådlöst kommer i närheten av något som kallas webb, då känns det inte helt okej.

Som tur är finns det andra som hade nätgudarna med sig under dagen. Miriam Olsson (Internetworld) var som alltid flitig och livebloggade under förmiddagspasset, då bland andra Dan Sehlberg, vd på Getupdated, pratade om framtiden för SEO. Och Björn Falkevik (aka Sveriges egen Bambuserkung) fanns på plats för att filma allt som hände på scen.

Efter ”mingellunch” (aka ”jag-vet-inte-riktigt-vad-jag-äter-ur-plastkartongen-men-det-är-ganska-gott”-mat som intas under småbökiga men trevliga former på trång och stående fot)  inleddes parallella eftermiddagspass under temana ”e-handel”, ”mobilt” och ”digital marknadsföring”.

Jag valde att gå på det sistnämnda, där bland annat Gustav von Sydow, internetstrateg på reklambyrån Daddy, och Åsa Broberg, e-commerce manager på Ving, vädrade erfarenheter och tips kring marknadsföring på nätet. Inget nytt under solen, men de underströk vikten av alla de där orden som ibland känns tjatiga, men är ack så viktiga för företag som vill ”fatta grejen med att verka på internet”:

  • Sökoptimera, kanalisera, bli personlig, sikta lokalt
  • Lyssna,  och konversera (och skapa system för att lyssna och konversera)
  • Socialisera, respektera och acceptera (du kan agera, men inte kontrollera)
  • Förstå mediet, förtjäna din uppmärksamhet

Imorgon fortsätter kunskapsdelningen på Kungsgatan, och precis som idag tar ni del av det bästa via Internetworld.
Själv kommer jag söka uppkoppling på ett Medieinstitut och förhoppningsvis lite kundvård hos min operatör.

 
 

2 thoughts on “En ouppkopplad webbdag…

  1. Vad är det med svenska (?) events och uppkoppling? Tycker alltid att det verkar strula. Är inte Sverige ett land i framkant? Ibland undrar man bara.

  2. Vad är det med svenska (?) events och uppkoppling? Tycker alltid att det verkar strula. Är inte Sverige ett land i framkant? Ibland undrar man bara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>