Social Media Lunchclub – var är webben om tre år?

Social media när den är som bäst…

…ja, det finns många härliga exempel, och idag fick  jag själv uppleva ett: Social Media

social_media_lunchclub

Lunchclub – en lunchträff IRL* för sociala nätentusiaster, som hållits med jämna mellanrum på intiativ av Disruptive Medias Annika Lidne.

Jag har länge tänkt att närvara, men av någon outgrundlig anledning var det först idag som jag fick arslet ur vagnen (ursäkta franskan) och kom iväg. Med facit i hand: välinvesterad tid och pengar (delikat lunchkrubb a la Lebanon Meza Lounge)!

Dagens trendspaningsfråga var ”vad har hänt på webben om tre år?” och en hel del intressanta teser fick bubbla ut. Spana in Bambuser-sändningen för att höra hur snacket gick:Själv hoppas jag på en hel del.
Jag hoppas till exempel att politiker, domare och andra med olika grader av inflytande i samhället förstår poängen med ett fritt och tillgängligt internet. Att fler resonerar som Isobel och Lisa.

Jag hoppas att fler företag och kommersiella aktörer hänger kvar vid (eller okej, lär sig) begrepp som transparens och lär sig använda sociala medier på vettiga sätt. Jag hoppas i överhuvudtaget att fler inser både tjusningen, nyttan och den sociala funktionen med internet (läs Mindparks blogginlägg kring detta idag).

Jag hoppas, liksom det pratades om på lunchen, att det uppstår fler intelligenta geo-baserade tjänster och att webben och den fysiska verkligheten närmar sig varandra ännu mer genom fler integrerande tjänster (”the internet of things”).

Jag hoppas att de entusiastiska innovatörerna fortsätter att blomstra (och att det uppstår nya affärsmodeller för hur de faktiskt kan tjäna pengar på sina startups).

Och – en bubblare -  jag hoppas att Internet Explorer är vad Netscape är idag – en browser i det glömda.

Vi får se vad som händer, time will tell. Men jag älskar att vara barn av min tid. Jag älskar internet. Och det spritter av förväntansfullhet att tänka på dess framtid. På vår framtid. För det är ju vad internet är – det är vi. Sociala varelser som lever och träffas när och där det passar oss bäst, ibland på webben, ibland IRL*.

*Uppdaterat: Inte IRL. AFK ska det förstås vara!!

Uppdaterat nr 2: Läs om framtidsspaningar kring den sociala utvecklingen på internet, hos Minpark.

2 thoughts on “Social Media Lunchclub – var är webben om tre år?

  1. jag testade att lyssna på inlägget, det var MYCKET underhållande… speciellt uttrycket ”arslet ur vagnen” framkallade ett gott skratt:)

  2. jag testade att lyssna på inlägget, det var MYCKET underhållande… speciellt uttrycket ”arslet ur vagnen” framkallade ett gott skratt:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>