Tummen upp för tjej(eh…tant?)teknik

Jag tillhör knappast tidningen Amelias målgrupp, men av någon anledning, som jag inte minns nu, prenumererar jag på deras nyhetsbrev (ett av många, vilket jag skrivit om förut). Och även om tidningens innehåll inte triggar mig så vidare värst, måste jag ändå ge dem credd för att vara duktiga på webben* (vilket de som Bonnierägt magasin förvisso inte är ensamma om…).

Bland annat verkar Amelia ha satsat hårt på bloggar – något som känns extra kul med tanke på den äldre målgruppen – och i sitt senaste nyhetsbrev tipsar de om att bloggerskorna från Lilla Gumman också ger webbtips på Amelia.se. Kul tycker jag som både diggar Karin och Johanna och med glädje ser deras teknikkoll spridas!

Gadgetgirl

Gadgetgirl.se

Definierar du dig förövrigt också som ”techgirl”, eller känner nån som gör det, vill jag tipsa om sajten gadgetgirl.se – ett litet himmelrike för alla som faller för kitschiga och, vill nästan inte säga det, men måste väl, ”tjejiga” techpylar (varning utfärdad för mycket Hello Kitty och mycket rosa). Råkar du bo i eller ha vägarna förbi Stockholm, kan du också besöka deras butik (som av en händelse ligger ett stenkast ifrån Lilla Gummans fysiska tillhåll)!

* Relaterande notis: Ameliapåfundet sommarbloggradio, där bloggare väljer musiken under juli månad och där man kan skicka in sina favoritlåtar för att få dem spelade i slutet av sommaren, förstår jag mig dock inte riktigt på. Hela konceptet känns väldigt ”ring så spelar vi” och lite märkligt i en tid där Spotify och andra music-on-demandtjänster är vardagsmat. ”Vänta till slutet av sommaren för att höra min favorit”?  Njae, inte ens om jag vore tant skulle jag köpa det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>