Ett par avslutande ord om #Mindpark100

Är uppe i ett snöklätt, snowboardschysst och Gowallavänligt (!) men seg-dong-uppkopplat Kläppen just nu, så verkar det råda barmark på min bloggfront, finns så att säga ”förklarliga skäl”.

Måste dock trotsa segnätet och få ut detta tips om att läsa Joakim Jardenbergs Mindpark100-epilog (om du inte redan gjort det…) – ett vackert, avslutande inlägg om ett vackert, spännande projekt som tyvärr inte gick i mål.

Som en av skribenterna tycker jag förstås att det är synd att ett så fantastiskt kul initiativ inte resulterade i ”projektet med det perfekta resultatet” (aka 100 poster på 100 dagar). Samtidigt är jag inte övertygad om att det alltid är bättre att gå i mål än att snubbla någonstans nära målsnöret. Precis som Jardenberg påpekar ger det lärdomar, och framför allt tror jag att det är nyttigt med synliga målsnöressnubblingar då och då. Förhoppningsvis kan det inspirera fler att våga ta sköna initiativ, även om det innebär att samtidigt riskera ett ”misslyckande” (hur man nu väljer att definiera det…).

I vilket fall tycker jag inte att man bör underskatta det gamla ordspråket ”det är tanken som räknas” (åtminstone ibland och vad gäller somliga saker). Och tycker det är särskilt applicerbart när den ”tanken” ger en sån här hel drös av tänkvärda, lärorika och välformulerade blogginlägg (läs eller lyssna på dem du missat!), frambringade av enbart vilja, engagemang och (faktiskt!) bra redaktörskap!

One thought on “Ett par avslutande ord om #Mindpark100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>