Framtiden på besök #mgc2010

Skulle kanske inte säga att 2010 ”rivstartat” än,  men igång är det alla gånger. Och precis som jag skrev i min egen lilla årskrönika tror jag verkligen det kommer bli ett riktigt bra år (inte ”mind-blowing”, men klokare och mer eftertänksamt, inbillar jag mig i alla fall).

Still kommer hur som helst ingenting att stå. Bevis för det kommer som vanligt dagligen, men just idag finns det ett speciellt ”åh-du-sköna-framtids-bevis” jag vurmar lite extra för och det stavas Mini Geek Camp 2010.

Mini Geek Camp 2010Från och med idag till lördag kommer ett gäng strålande, intelligenta och drivna ”minigeeks”, med Gustav Holmström och
Mauritz Zachrisson i spetsen, köra sin egna version av 24 hour businesscamp.

Det vill säga – deltagarna (alla under 18 år med en enda tydligt uttalad definition: nördar) tar med sig varsin dator till en gemensam plats, hittar några att bounda med och kommer tillsammans med det nyskapade teamet på en idé (eller hittar en gammal att mixtra runt med). Sen är det som arrangörerna själva skriver på sidan: ”full rulle!”.

Ska bli otroligt spännande att se vad dessa unga webbkonstnärer (entreprenörer/utvecklare/designerns) lyckas hitta på och producera – samt hur gamla och gråa resten av oss 18-plussare kommer känna oss….Extra kul att geeksen delvis kommer husera på Blustret, där jag annars hänger om dagarna :).

Vart än vindarna blåser och vad än resultatet blir är MGC 2010 och framförallt dess deltagare i alla fall en sjujäklars hoppinjenktion när det gäller webbsveriges framtid. En som du nu i dagarna kan få en försmak av på minigeekarnas blogg och kanske framförallt via det mgc2010-taggade Twitterflödet. Eller rentav av på Blustret , om ni har vägarna förbi (och är nördiga nog för att bli insläppta).

One thought on “Framtiden på besök #mgc2010

  1. Pingback: Mini Geek Camp i Stockholm | Suzannes.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>