THE Ben & THE Jerry gör Stockholm Central till en glassigare plats idag :)

Dagen till ära vill jag bara upplysa alla glassfanatiska Stockholmsbor (alternativt alla ofrivilligt strandade…) om att Ben och Jerry, männen bakom det allmänt uppskattade glassmärket Ben & Jerry’s, kommer finnas på Stockholms Centralstation (Centralhallen) klockan 10-18 för att både bjussa på ”sig själva, planerna för en bättre värld och en godare glass”.

Och varför vill jag tipsa om det här?

Tja, förutom den kanske mest uppenbara anledningen – gratis glass av typen ”kanske världens bästa fabrikat” – är också Ben & Jerry’s som varumärke riktigt intressant.

Under parollen ”Peace, love & Ice Cream” har de lyckats bygga upp något som (i alla fall så långt jag märkt av) skapat positiva vibbar hos i stort sett alla som haft med varumärket att göra. Och ”den positiva vibben” sträcker sig bra mycket längre än en förbannat god glass. Det vill säga – bara tanken på varumärket signalerar hos förvånansvärt många riktiga lyckokänslor (kanske inte lycka som i ”livets stora lycka”, men åtminstone av typen ”det gör mig jävligt glad!”) – och kollar du vad folk i allmänhet säger om B&J på nätet, är det knappast några hårda ord som dominerar.

Vad detta beror på – vad det är som Ben & Jerry’s gör så rätt, tänkte jag inte gå nåt djupare in på här. Inte för att jag inte har mina teser och funderingar (det har jag – och det här tror jag bara är en av alla bidragande faktorer). Utan snarare för att dett aär något min vän Lorraine Sauvy (@lollalo, tillika Medieinstitut-elev och ”formerly known as Disruptive Media-praktikant”) i skrivande stund håller på att göra sitt slutprojekt kring – ett jag alldeles säkert tror är alldeles, alldeles jätteläsvärt när det är klart, och ett som jag inte vill ”stjäla” eventuella rader ifrån. Lorraine var för övrigt också den som först gjorde mig uppmärksam på ”bjherrarnas” Stockholmsbesök idag (tack! :)).

Det jag kan säga att Ben & Jerry’s verkligen är ett företag att se och lära av (oavsett det handlar om glasstillverkning eller helt andra ting) och deras verksamhetsberättelse en riktigt intressant och inspirerande en att ta del av. Och förutom flertalet egna sajter, hittar du dem (givetvis…) även på både Facebook (svensk fanpage här), Twitter och inblandade/omnämnda i en hel del filmklipp på Youtube.

Kan inte hjälpa det – men tycker faktiskt det är rätt glassigt att två av mina (skulle-man-i alla fall-nästan-kunna-säga-) idoler gästar min hemmastad. Och att det råkar vara just idag…tja, är ju så hjärtat smälter lite ;).

PS/Relaterat: Tror dessutom att just Centralen just idag (trots att det handlar om glass…) kan behöva tina upp ett gäng frustrerade själar som inte lyckas ta sig därifrån…Hela SJ-problematiken skulle förstås i sig kräva ett helt (om inte flera) blogginlägg. Men tänkte inte återuppfinna några hjul utan helt enkelt hänvisa till några som redan skrivit smått briljant kring delar av hela härvan:

Ja, och att apropå SJ så var ju även filmsajten Headwebs initiativ med gratis film till alla som drabbats av försenade tåg (som nog de flesta vid det här laget redan känner till) helt briljant! Och för att apropåa lite ännu till så gillar jag även twitterstjärnan Rockspindelns initiativ att instruera ovetande i snöänglandets* konst (*jo, det är tydligen ett verb). Behövs fler änglar i ”snökaoset” kan jag tycka…

7 thoughts on “THE Ben & THE Jerry gör Stockholm Central till en glassigare plats idag :)

  1. Pingback: jardenberg kommenterar – 2010-02-23 | jardenberg unedited

  2. Pingback: THE Ben & THE Jerry gör Stockholm Central till en... - Niclas Strandh - FriendFeed

  3. Pingback: Kort från Digitalpr.se-2010/02/23

  4. Pingback: 8F – spotify info » Blog Archive » THE Ben & THE Jerry gör Stockholm Central till en glassigare plats …

  5. Pingback: Kan den inte heta något smart? » Blog Archive » En glassig story

  6. Pingback: Kort från Digitalpr.se-2010/02/23 « Strandh.DigitalPR

  7. Pingback: Glassiga gubbar söker fler goda samhällsentreprenörer – är du en av dem? | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>