Social+Cash eftersnack: del I

Hade tänkt skriva många väl valda ord om torsdagens Disruptive Mediakonferens Social+Cash redan igår – men måste helt ärligt säga att orken svek (att anordna konferenser – särskilt i en också i övrigt alldeles galet fullspäckad konferens- och eventvecka – sliter lite på krafterna…). Därav den något sena uppdateringen, som inte ens blir särskilt mångordig, men åtminstone har lite välvalt innehåll…

Fråga: Blev det en succé?
Svar: Ja (och det verkar jag inte vara ensam om att tycka – läs vad andra hunnit blogga och twittra om konferensen)!

Fråga: Var alla där?
Svar: Typ. I alla fall väldigt många och väldigt många intressanta människor – både på scen och i stolarna framför. Från och med tisdag nästa vecka kommer vi börja lägga upp filmmaterial (tacka @bjornfalkevik!) och talarpresentationer på Disruptive Media-sajten, men för dig som redan nu känner att du vill veta mer om de som intog scen, tänkte jag bidra med en liten informativ länklista (spana in eftersnack:del II – skrivs inom kort).

Fråga: Satt folk bekvämt?
Svar: Eftersom jag själv i princip inte satt någonting är jag fel person att svara. Men har förstått att nej, publiken – myranliknande stolar till trots – inte hade de mest fantastiska rumpbehandlarna (hört att det är något som Muséet ”jobbar på”). På scenen satt dock talare och panelmedlemmar som kungar, i ordets rätta bemärkelse. Scentronarna kom från Bolagret och säljs under namnet ”Megafåtölj” (vet i alla fall en som blev sjukt sugen på att shoppa hem en…).

Fråga: Är Tekniska Muséet ett bra häng?
Svar: Jajjemen – och det gäller såväl för museibesök (vem vill till exempel inte få en IRL-glimt av den konfiskerade Pirate Bay-servern?!) som för Disruptiva konferenser och andra nördiga akiviteter. I höst planerar vi på Disruptive Media inte mindre än två stora konferenser, och den första – Disruptive Code (ett arrangemang i hästväg vågar jag lova) kommer förmodligen att hållas på Tekniska igen (mer info och biljettsläpp kommer inom kort).

Och på nördfronten bidrar Tekniska Muséet på sitt alldeles eget vis. Råkade av en händelse lägga märke till denna skylt när jag jagade talare i en av korridorerna:

Nördcafé på Tekniska Muséet

(Alltså:  Nördcafé a la Tekniska Muséet – maila Ola Nilsson om du har en idé!)

Fråga: Hur avslutades kvällen?
Svar:
Med liveshow a la Sweet Sunday Web Crunch där Joakim Nyström, Annika Lidne, Paula Marttila och Chris Heuer samsades om scenutrymmet. Se showen här:

2 thoughts on “Social+Cash eftersnack: del I

  1. Pingback: Social+Cash eftersnack: del II | The Jennie

  2. Pingback: Veckan som gick – Vecka 12 « Same Same But Different

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>