Kortrapport från #TEDxVigg

Igårkväll hölls ett av veckans alla (troligen) inspirerande TEDxEvents här i Stockholm – TEDxViggbyholm som jag ju förut skrev att jag skulle gå på.

Eventet hade innovationsmästare Ronnestam dragit ihop (söker du inspiration kring idéer och innovation, missa inte hans blogg), och i Stockholms norra avkrok Viggbyholm var vi ett femtiotal(?) entusiaster som samlats runt bord på charmiga (WordPressvänliga :)) Matildas Matparadis. Det bjöds charkuterier, bröd och ost – men framförallt korta och lite längre föredrag kring temat Visualisering (ett ”nyttigt” ämne för mig som annars är så fokuserad på ord…).

Hade faktiskt först tänkt att jag skulle återge hela eventet i min klassiska bloggmanér – text,  mer text, kanske någon bild.

Och sen tänkte jag om: Vad kan väl inte vara dummare än att försöka återge en visuell kväll i ord? Tycker liksom att det skulle strida lite mot hela idén med att försöka sprida de där idéerna ”worth spreading” – idéer som igår främst handlade om att tänka mer i bilder, mindre i text, våga gå utanför sina invanda tankemönster och både mentalt och fysiskt kliva närmare naturen (vilket, näst efter den visuella fokusen, kändes som en tydlig röd tråd genom kvällens alla föredrag).

Som du redan märker har jag svårt att hålla mig helt från text (…), men tänker begränsa den fortsatta sammanfattningen av gårdagen till det här:

Bilder: Flickr – Crunchy Footsteps, Sarah G, Robert van der Steeg, The Artifex, Lorzzzzzzz, Brooks Elliott.

Nej, någon visuell konstnär är jag knappast. Just därför var gårdagens event uppskattat som få!

Ps. Vill du själv höra Ted Persson (Creative Director på Greatworks med kvällens mest passande namn), Rasmus Andersson (AD och lead designer på Spotify med kvällens bästa take på Broccoli), Per Robert Öhlin (författare/copywriter/creative director med mera som snart kommer ut med en ny bok och, tillsammans med @agaton och @bjornalberts var kvällens mest underhållande bilsällskap), Jan Ytterborn (arkitekt och grundare av Spacewalk med kvällens mest TED-välmatchande röda byxor) med flera rekommenderar jag verkligen att spana in det filmade materialet som bör komma upp inom kort här.

Under tiden kan du läsa mer om alla talare här. Samt spana in Twitterflödet för #TEDxVigg.

Eller -  kanske ännu hellre ta en promenad. Gärna i skogen. Med ögonen öppna. Och fötterna vid sidan om stigen.

5 thoughts on “Kortrapport från #TEDxVigg

  1. Pingback: Personal branding genom visuella igenkänningsfaktorer « Fyra nyanser av brunt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>