Tre trendtips om du har 33, 3 eller 0,33 minuter…

Onsdagssolen till ära får det bli en kort och koncis (nåja, allt är relativt) post om tre trendrelaterade webbgrejer du just nu inte bör missa (samt hur lång tid det tar att inte missa dem).

1. Om du har 33 minuter…

Slå dig ner någonstans bekvämt och följ med i den intressanta och utomordentligt avslappnat, trevliga trädgårdsintervjun med trendanalytikern/författaren/föreläsaren Göran Adlén (@trendspanaren) och konsulten/digital media-proffset/CD:n/reklamaren/innovatören/entreprenören (du kunde inte klämt in en titel till? :P) Johan Ronnestam (@ronnestam), som efter ett år mötts upp igen i TrendTV för att snacka webbtrender och framtidens kommunikation.

Förutom att man blir smått avundsjuk på Ronnestams trädgård (…) serveras riktigt intressanta och roliga spaningar kring allt från hur Facebook och dess användare kommer utvecklas och vilken impact bloggar och video framöver kommer ha, till hur organisationer alltmer anammar open source och hur och varför devicer som iPad kommer slå (just när jag åter igen hade fått för mig att jag kanske, kanske inte behöver en trots allt, lyckades ett par TrendTV-minuter få mig att återigen känna ”men jooooo”..).

Plus för sjukt snygg produktion (Robin Danehav bakom kameran) och en väldigt söt, smörgåsätande Ronnestamsdotter som mot slutet hoppar in i debatten!

2. Om du har 3 minuter…

Läs Fredrik Stenbecks (@stenbeck) post ”State of the internet” som ger tips kring var du hittar uppdaterad Facebookstatistik för både hela världen och Sverige specifikt, samt ”status på Internet” i stort. Och ja, du kan vara lugn – det handlar inte om radder av små och större siffror, utan sköna och lättöverskådliga grafer!

Relaterat tips: Tänkte, med tanke på att Fredrik Stenbeck jobbar med Silverbakk, ett avancerat verktyg för att bevaka och analysera sociala medier, att jag också kunde passa på att tipsa om Twinglys färska bloggpost där de steg för steg förklarar hur man använder Twingly för detsamma (är väl kanske fler än jag som i sitt dagliga arbete ibland behöver förklara det för kunder…).

Bör kanske också tillägga att jag för övrigt både gillar Silverbakk och Twingly och även är sjukt nyfiken på Simon Sundéns (@joinsimon), Thérèse Mannheimers (@teddschen) och Entertainity AB:s gemensamma projektsatsning Lissly (som fortfarande är i Alphastadie) – och tror/hoppas att den ena tjänsten inte nödvändigtvis behöver utesluta den andra eller tredje (smak efter målgruppsbak…?).

3. Om du har 0,3 minuter…

…se till att tima in dem imorgon torsdag klockan 20.00. För med tanke på hur det var sist, är det väl i runda slängar så lång tid du kommer ha på dig för att lyckas knipa en biljett i Sweden Social Webcamps andra biljettsläpp som går av stapeln då (och #SSWC – ja, trendigt värre!).

Ps. Du har väl inte missat att loggan ovan kommer att bytas ut i år och att det just nu pågår en logotävling där vinnaren får en biljett?! Deadline på bidrag imorgon midnatt!

One thought on “Tre trendtips om du har 33, 3 eller 0,33 minuter…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>