Postar pausfågel under #almedalen

Nej, jag ska inte dit (fastän det litegranna smärtar i mitt hjärta). Men tänker go all in mina första dagar på semesterveckanoch ta en liten, liten bloggvila (dock inte tillräckligt länge för att hoppa av #sommarkollo, förstås). Under tiden tycker jag att du som brukar läsa här istället kan lägga fokus på de som är i och bloggar/twittrar om Almedalsveckan – tror att de kan komma bidra med hyfsat mycket mer intressant än jag denna vecka skulle göra här!

Stora delar av ”sociala mediebubblan” är på plats, så givetvis finns det en Gotlandsgo’ uppsjö folk att följa de närmsta dagarna (4-10 juli). Själv tänkte jag ”bara” tipsa om två som jag tror kommer att sköta bevakningen långt utöver ”bara”:

  1. Emanuel Karlsten (@emanuelkarlsten). Jag följde honom förra året (då han var där i egenskap av Dagenredaktör) och tänker göra det i år igen. Missade du videoklippet ”sådant som klipptes bort” från förra året, som Emanuel återpostade i sin blogg häromdagen, så tycker jag att du ska ta dig en titt. Är en glad uppladdning för denna ”säsong”!
  2. Sociala Medieakuten, som jag tipsat om tidigare i år och som på Facebooksidan beskrivs så här: ”Under Almedalsveckan finns JMW på plats för att hantera akuta sociala mediefall. Det kan vara alltifrån att analysera konsekvensen av en obetänksam tweet under kvällsminglet till analys av hur genomslaget för ett parti blir under deras dag i de sociala medierna. Arbetsdagen för sociala medieakuten inleds med en livesänd analys av sociala mediediskussionerna dagen innan. Tillsammans med Jocke Jardenberg kommer JMW och dagsaktuella inbjudna panelmedlemmar att lyfta highs and lows i sociala mediesfären dagen innan. Och från nattens tweets under roséminglandet”. Tycker att upplägget låter fantastiskt och att loggan är riktigt skön.
    Den passar dessutom ypperligt för mig att ”låna  in” just idag, eftersom jag ändå tänkt posta en  pausfågel! ;)

Sociala medieakuten - JMW/Jardenberg

Ps. På tal om pippifåglar så stack Maria Hägglöf häromdagen lite ut hakan och undrade om inte Twitter håller på att dö. Tror hon kan ha rätt och undrar liksom henne var diskussionerna som idag pågår där istället kan tänkas ta plats – vad blir helt enkelt nästa anhalt? Själv har jag svårt att se att till exempel Facebook skulle fungera som ersättare (även om jag råkat hänga osedvanligt mycket där senaste tiden…), och även om Jaiku har en nostalgisk plats i många sociala mediehjärtan, känns det också lite märkligt att föreställa sig ett kollektivt återtåg dit.

Twingly Channels, som häromdagen öppnade upp för alla att starta egna kanaler, är ju egentligen också ett utmärkt forum, men där ligger fokus helt på ämnen istället för personer och kan ha svårare att uppnå samma ”dynamik” som Twitter, inbillar jag mig i alla fall.

Ja, ja, börja hur som med att läsa Marias post, om frågan intresserar!

Så. Nu pausar jag.

3 thoughts on “Postar pausfågel under #almedalen

  1. Inbillar mig att friendfeed skulle ha potential att vara ett bra ställe, med det har aldrig riktigt lyft ordentligt.

  2. Pingback: SSWC-bok, Almedalsbordell & Twittercopy-skola (grejerna du inte får missa) | The Jennie

  3. Just det, Friendfeed tänkte jag inte ens på! Fast det är nåt med FF som gör att den känns…jag vet inte, svårt att sätta fingret på det, men ”lite trist” (för att vara väldigt allmän). För att aggregera flöden och konversationer från olika håll är den ju egentligen toppen, men undrar hur den skulle funka som realtidsforum. Dessutom tror jag att om Twitter ska ersättas av något så kommer det behöva vara något nytt. Med lite utveckling, en ”backficka” som jag visserligen tror att Facebook framgångsrikt skulle kunna stå för. Eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>