SSWC-bok, Almedalsbordell & Twittercopy-skola (grejerna du inte får missa)

Jag har lyckats hitta den enda lilla landet-i-Norrtälje-kvadratmetern med vettig uppkoppling (det vill säga, inte snabb utan helt enkelt befintlig) och efter att tålmodigt ha lyckats plöja genom readern är det ett par som gör att jag bara måste låta pausfågeln lätta en stund (jo, redan…).

  • SSWC-boken 2010 (för er som likt mig ska socialcampa järnet på Tjärö i augusti). Klockrent initiativ från Piratförlagets webbsocialt sympatiska och engagerade Mattias Boström. I korta drag ska han producera en bok med användargenererat innehåll (aka färska blogginlägg från så många campdeltagare som möjligt) som ”gärna får handla om den sociala webben eller närliggande ämnen”. Detaljerna kring vad du behöver göra för att få med en text hittar du här, men vänta inte för länge med att läsa mer. Senast den 15 juli (gärna tidigare) vill @piratforlaget ha texterna till hands för att hinna få med dem i boken. Vill du ”bara” följa arbetet med projektet (och annat intressant som Mattias Boström har för sig) besök då hans blogg!
    Givetvis tänker jag bidra med en text men har inte bestämt mig för vilken än (redan publicerad eller sprillans ny). Tycker du att jag har råkat skriva något nyligen som du tycker jag borde skicka in (kan vara här eller på någon av mina andra bloggar…) så pinga mig gärna!
  • Sociala medieakuten/JMW live. Nu har jag ju inte alls kunnat följa Almedalssändningarna i den utsträckning jag hoppats på (faktum är att jag på grund av #uppkopplingsfail inte kunnat följa dem alls :(), men får min beskärda ”tradbevakningsdel” genom SVT och Svenska Dagbladet och hoppas kunna ta igen de socialmediebetonade delarna sen. Hur som har jag fattat att JMW och gänget lär sända live på jmw.se/live, så har du till skillnad från mig ”schyssta linor”, ta en titt!

    Apropå Almedalen så hoppas jag heller inte att du missat det smått genialiska projektet/kampanjen Bordellen i Almedalen som jag snappade upp genom en helsidesannons i Svd (jo, mycket som blir sig olikt här ute i bushen…).
  • ”Twitterskola by Jnystromdesign. Tipsade ju i mitt förra inlägg om Maria Hägglöfs ”Twitter-håller-på-att-dö”-post och tror att hennes spaning inte är helt fel ute. Samtidigt tror jag att det dröjer ett bra tag innan Twitter ekar tomt och fortfarande är det dröser med både privatpersoner och företag som precis upptäckt den här kanalen och nog inte kommer flyga därifrån fullt lika fort som alla early adopters. För dem och för oss som på daglig basis jobbar med att försöka förklara hur kommunikationen på Twitter fungerar, är Joakim Nyströms blogginlägg ”Finliret med strategi & copy på Twitter” en utmärkt källa att hänvisa till!

Att jag förövrigt själv kör den värsta formen av banal och envägskommunicerande Twitterkommunikation som finns just nu (eller ok, relativt sett…) får ni dessvärre leva med ett tag till. Så länge solen skiner så stannar jag här i bushen-nära-vattnet så länge jag kan (eller ok, relativt sett…).

Och så provar vi igen då

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>