@iPhonebutiken – fattar både Twitter, kundservice och vikten av en #gladkund

(Skriver lite i eufori nu, men om superlativen skulle börja hagla så kan jag stå för det – för här kommer en #gladkund-upplevelse som heter duga)

Hur mycket är en kund värd? Vad är egentligen ”bra kundservice”? Varför ska ett företag vara aktivt i sociala medier? Hur kan ett företag använda sig av sociala medier? Vad är nyttan med Twitter, och för vem?

Ja, som många vet är det här frågor som jag (och många med mig) nästan dagligen arbetar med och funderar över, och det är långt ifrån alltid som svaren känns glasklara. Men så snubblar man ibland över saker som bara ställer allt på sin spets (en spets som kan vara både av positiv och negativ karaktär…) och putsar upp det där glaset till klart-som-korvspadhet.

Och idag, alldeles nyss, ”snubblade” jag över just en sådan sak och spets med utomordentligt positiva drag.

Kort bakgrund: Igår fick jag en iPad (borde i sig bli ett helt eget euforiskt och superlativöverdrivet blogginlägg, men tror jag twittrat tillräckligt om lyckan över den…), och idag bestämde jag mig för att köpa ett skyddande fodral. Började redan igår göra lite förfrågningar på Twitter om vilket fodral andra twittrande iPaddare rekommenderade, och fick en drös med givande svar (Twitternytta #1). Eftersom flest gav mig rådet att Apples egna var det bästa, var det också detta jag bestämde mig för att försöka hitta. Ringde runt till några återförsäljare i Stockholm, men fick svaret att originalet inte finns att få tag på i Sverige. Och ingen, undantaget Macoteket, ville ge mig tips på något som liknade Apples fodral (”det finns så oerhört många att välja bland”).

Återigen gick jag ut med ett tweet, och bara någon minut senare får jag ett svar från @iPhonebutiken (och följande förlopp tror jag knappast behöver någon vidare förklaring – läs bara nerifrån och upp):

iPhonebutiken & TheJennie - round 1

Meen. Det tar inte slut där. Under tiden jag försöker beställa och betala och misslyckas med betalningen (och därmed beställningen) för att jag glömt min Verified by Visa-kod (för femtielfte gången..), blir jag uppringd av Daniel på iPhonebutiken som sett att jag haft problem i beställningsprocessen och vill kolla hur det går. Jag förklarar Visa-grejen, att jag är på väg att få ett nytt lösenord och att jag ska twittra när det hela är klart (samt överöser med beröm, vilket jag hoppas nådde fram…).

På Twitter fick den lyckliga sagan detta slut:

iPhonebutiken & TheJennie - round 2 :)

Meeen. Det tar heller inte slut där. Ytterligare några minuter senare får jag ett mail från samma Daniel på samma @iPhonebutiken där han skriver: ”Jag skickade iPad-fodralet rekommenderat istället för skrymmande brev. Med skrymmande brev så skulle det hamna på ditt ombud och du skulle få hem en AVI i brevlådan, men ibland kan den dröja någon dag och ja, det skulle inte funka.”. Det samt en länk till var jag kan följa just mitt paket på posten. Plus en hälsning om att ha det så trevligt på SSWC.

Tror knappast jag behöver skriva så mycket mer. Men – söker någon ett bra exempel på 1. bra kundservice och 2. företag som fattat grejen med Twitter, så voilá – här tycker jag ni har något strålande att demonstrera!

Och vem tror ni jag kommer att tänka på nästa gång jag behöver något iPhone-/iPadrelaterat?…

Ps. Är personligen inne i en helt annan dust med ett helt annat företag inom en helt annan bransch som inte någonstans fattat vikten av en #gladkund (japp, blir nog en bloggpost av det snart också…) – därför var just denna dagens upplevelse så extremt glädjande på många plan.

12 thoughts on “@iPhonebutiken – fattar både Twitter, kundservice och vikten av en #gladkund

  1. Pingback: Spinns Smurftips — Doktor Spinn

  2. iPhonebutiken.se rockar. Köpte själv samma fodral i förra veckan därifrån. Gjorde beställningen och meddelade att det var viktigt att jag hade det hemma inom några dagar. Fick blixtsnabbt ett mkt trevligt/lagom personligt mail som försäkrade att det inte var några problem. Mkt riktigt, på kortast möjliga tid hade jag det i brevládan. Bra prylar har de också!

  3. Pingback: Marias länkar – 12 August, 2010 : Maria Hägglöf

  4. Pingback: Skäl till att driva eget

  5. Jag har också fått FANTASTISK service av dem! Också via Twitter! Och när jag recenserade mitt krackelerade skal på deras sida hörde de av sig på fem röda och sa till mig att reklamera! Nu har jag ett nytt fräscht skal!

  6. Jag har själv en favoritbutik, el nja snarare en bunt favoritförsäljare som rullar runt på olika ThePhonehouse-butiker (dom roterar sin personal) Så vart dom än hamnar tar jag mina mobil och teknikaffärer!! Just nu befinner dom sig i Gallerian (Stockholm). Där möts man ALLTID av ett leende och vad för slags problem jag än kan ha el frågor så löser dom det! ALLTID!

  7. Pingback: Beundra och inspireras av Zappos | Jenefeldt.se

  8. Pingback: Rekommenderat (18 Aug) | Reklam2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>