Slutrapp från #Webbdagarna Stockholm 2011

Idag var inte igår. Kunde inte bloggsammanfatta förmiddagen som igår eftersom jag helt enkelt inte var på plats på förmiddagen idag (oväntad jobbprio, sh*t happens). Och eftermiddagen fick inte heller en bloggrubbe som gårdagens på grund av 1. mer parallellt jobb och 2. dagen-efter-skumpa-seghet (som alltid lyckades jag mellan mingel, mousserande och mumsbitar på den sköna Pontus By The Sea-efterfesten igår glömma bort att det fanns en morgondag, men det var det i vanlig ordning värt).

Dagens förmiddag tänkte jag ta igen via streamningarna (grymt jobbat av @danehav!), och eftermiddagen återger jag nedan bara väldigt, väldigt kort. För mer fascinerande rapportering, besök till exempel bloggen á la @deeped som imponerande bra sammanfattar Webbdagsdagen här (referat av Cybercom och ”Creunaduon”),  här (”Positioneringsspåret” med Future Position XESRI och Jung von Matt) och här (referat av dragningen från möbler.se, paneldebatten med webbrepresentanter från Mathem, Ving, Sveriges Radio, Göteborg & co samt Socialdemokraterna).

Själv log jag som godast åt Jung von Matts presentation (imponerande kampanj de gjort med ”Mini Getaway” – varför utnyttjar inte fler företag och reklammakare positioneringstjänster och GIS??), blev mest open source-peppad av Björn Orrenius och Maja Hägerbro Remén från möbler.se, skrattade högst åt dagens utan tvekan bästa citat som nog ganska oplanerat (och grodrelaterat) levererades av Magnus Höij som en kommentar på att Ving.se:s Lisa Rönnberg var gravid: ”det var ingen överraskning för din man eller så?” samt blev (i vanlig ordning) mest imponerad av Joakim Jardenbergs presentation ”Internet om fem år” (<— hela preson hittar ni, förstås, på hans blogg) – kan vi enas om att han är webbsveriges bästa talare?! (@jocke: Stämpla dig själv i pannan med din tack-till-talaren-gåva, one thumb up-varianten förstås).

Internetworlds Facebooksida har redaktionen en schmutt samling länkar till både eget livebloggande, andras (bland andra mina, wohoo!) bloggposter, Flickr-album med mera. Och på Bambuser hittar ni i stort sett hela konferensen (minus det bästa med konferensen – minglet…) streamad.

Mitt spontana betyg är – om jag, som jag tror att Magnus Höij gärna vill att jag ska (…), måste välja mellan ”tumme upp och ”tumme ner – en tumme upp. Kan i ärlighetens namn inte säga att jag lärt mig så mycket nytt alls (efter x antal webbkonferenser börjar det nu, tyvärr, kännas som att man redan hört det mesta av de bästa). Men å andra sidan tror jag inte att jag tillhör den prioriterade målgruppen för #Webbdagarna. Att hålla låda på Stockholm Waterfront var hur som ett klokt val – lokalen är imponerande och ger hela konferensen en skön atmosfär. Däremot är det katastrofdåligt att ett nybyggt kongresscenter inte kan leverera bättre nät (#WiFiFail är bara förnamnet, fet ”dislike” på det). Tycker till och med att det, i väntan på det sladdlösa samhället (…) borde finnas eluttag i varje stol och laddningsstationer för mobiler etcetera, men det hör måhända till en annan bloggpost.

Hade jag en likestämpel skulle jag i alla fall göra flest tryck på de som jag efter dessa två dagar tycker förtjänar mest credd – arrangörerna! Mycket bra jobbat från morgon till kväll med ett mingelvänligt event som uppmuntrar till nätverkande. Tack!

11 thoughts on “Slutrapp från #Webbdagarna Stockholm 2011

    • Menar varje ord, du är en grym inspiratör. Enjoy Åre! (fast är det snö du var ute efter hade du lika gärna kunnat stanna i Sthlm #snöstorm)

  1. Pingback: Dagens seriösa « Banalt

  2. Pingback: Reflektioner från #webbdagarna – apparnas vara eller inte vara, målgruppsanpassning, sökmotoroptimering, konvertering, sociala medier och webbanalys « Per Vikström @ Internet

  3. Pingback: Bra tryck i rapporteringen från Webbdagarna – IDG.se | SEO • Sökmotoroptimering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>