Bloggen – det demokratiska vapnet? #olalindholm

Jag tänker inte kommentera hela det pågående dramat kring (och traumat för…) den kända SVT-profilen, Kamratposten-redaktören och BRIS-engagerade Ola Lindholm. Känns varken rätt eller relevant att försöka ta någon slags ställning för eller emot personer och ageranden här (även om jag har mina åsikter kring det och säkerligen kommer dela dem på annat håll och annat sätt).

Däremot vill jag bara kort uppmärksamma ett tidens tecken mitt i allt detta.

I Ola Lindholms enda offentligt privata kommentar kring polisens ingripande på Råsunda, kokaintestet, mediernas (Expressens) sätt att hantera nyheten, rättssäkerhet (eller inte?), sina påstådda problem, sina jobbåtaganden med mera, inleder han med att skriva:

”Hej på er. Detta är min första blogg. Den kommer bara innehålla ett inlägg. Och det är det som följer. Detta är min enda offentliga kommentar. Tycker du att den är läsvärd får du gärna sprida den vidare”.

Hur får man bäst, snabbast och förmodligen mest demokratiskt spridning av ett budskap 2011?
Genom en blogg.


Läs mer: Niclas @deeped Strandh har reflekterat (och länkat!) betydligt mer på djupet i sitt inlägg ”Knarkande KP-redaktör? Tänk om det inte är så…”. Joakim @jocke Jardenberg tar ytterligare ett annat grepp och skriver (i min mening) klokt om ”Ola Lindholm och FRA-lagen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>