Här är bloggposterna med allt du vill och behöver veta om Google+

Eftersom jag gick minus på en efterlängtad Birka Paradise-kryssning igår, så kan jag idag lika gärna plussa på med lite buzz kring Google+ (eller, ”The Google+ Project”, om rätt ska vara rätt) - Googles senaste tjänstmeteorit som slog ner i webbosfären häromdagen. Den är fortfarande inte officiellt lanserad, utan enbart tillgänglig för dem som lyckats knipa en invite. Dessvärre är jag (ännu) inte en av dem, men i flödet jag följer och bevakar finns ett par lyckliga få som redan hunnit testa runt och få ner ruskigt bra utvärderingsposter i bloggen.

Och, nej, de gör mig inte precis mindre intresserad av att få testa själv. Bara det att på sikt vara en potentiell utmanare till Facebook (vilket många som testat faktiskt uttryckt) får ju ögonbrynen att höja sig en en centimeter eller två. Inte minst tror jag att min kollega skulle växa samma cirka antal enheter (eller i alla fall ställa sig på tå) efter att nyligen ha yttrat ”Sedan kommer ju den mediala strukturen se annorlunda ut om fem år, Facebook kommer säkerligen inte vara störsti Resumé och undra hur många som skulle försöka skövla ner den meningen i hans mun igen.

Å andra sidan har ju @Deeped en klar poäng i det han skriver i ”Vi som gillar att poka-gruppen” på Facebook ;)

Google+ gillar inte att poka?

Nåja. Till det (näst efter pokandet) riktigt viktiga. Vem har testat och vem tycker vad om Google+? Här är ett par poster jag tycker ni kan läsa för att få koll:

Vad tror du om Google+? Och har jag missat några bloggposter som bara måste läsas? Disqusfältet är all yours!

Uppdaterat: Och KOLLA i kommentarsfältet. Börjar fyllas på av fler grymma länktips där!

 

15 thoughts on “Här är bloggposterna med allt du vill och behöver veta om Google+

 1. Tack Jennie för bra sammanställning! Jag väntar också otåligt på att testa Google +, skrev dock några funderingar om google+ igår http://mazocialmedia.wordpress.com/2011/06/29/google/

  I våras hade @deeped:twitter @jocke:twitter  @charlotedasilva:twitter och jag en diskussion vad som saknas i facebook 
  Här är diskussionen mellan http://www.bettween.com/deeped/matsadamczak/Apr-25-2011/Apr-26-2011/desc

 2. Missa inte heller: http://www.valtechlabs.se/google-plus

  Känns självklart att Google+ inte ”dödar” Facebook. Varför skulle den? Erbjuder den något revolutionerande nytt? Däremot kan det bidra till att fragmentera marknaden för sociala ”hangouts” lite, vilket väl inte är fel. På långt siktigt förstås omöjligt att sia om :)

  Har provat i ett par dagar och är övervägande positiv!

 3. Pingback: JMW Kommunikation » Vem behöver Facebookdödaren Google+?

 4. Pingback: Inviteshysteri « Argbuggen

 5. Pingback: Stort test: Så här är Facebook-dödaren Google+ på insidan [Guide] — Wolber

 6. Facebook är klumpigt på många punkter. Precis som Hotmail var/är i jämförelse med Gmail. Många skippade Hotmail för Gmail såvitt jag förstår.

  Skillnaden här är emellertid att det är kopplingen till andra som bundits till Facebook. Man är fastbunden där, det är svårt att ”överge” Facebook.

  Det betyder dock knappast att Facebook blir det självklara valet för nya grupper. Om man t ex diskuterar så visar sig Facebooks brister ganska snart: Bristande/opålitlig sökfunktion, svårighet att exportera, ingen trådning, svårt hitta till rätt ställe bland inläggen osv.

  Så en hel del kommer nog att vilja använda Google+. Bland andra jag.

 7. Pingback: Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet

 8. Pingback: Har Google+ stor potential eller inte? « välkommen till dasilvadig

 9. Pingback: Nej, jag har INTE flyttat #GooglePlus | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>