Memoto – en tjänst att lägga på minnet!

Ibland snubblar man över tjänster, eller embryon till tjänster, som bara i magen känns helt rätt. Memoto, vars utvecklare jag igår fick äran att lanseringsmingla med, är en sådan – jag faller pladask:

”Memoto is a Swedish startup with the vision to give everyone the opportunity to have a photographic memory”, förklarar man bland annat på sin FAQ på sajten. Och jag älskar tanken med att smidigt registrera, bevara och påminnas om minnen på det här sättet. Har ju till exempel tidigare talat mig varm för tjänster som OhLife, och glädjer mig även dagligen åt mail från Memolane (som påminner mig om tweets jag gjort på dagens datum, ett eller två år tillbaka i tiden). Därför är det ganska naturligt att jag också går bananer över en tjänst som Memoto.

Att det står ett fantastisk kompetent och sympatiskt utvecklarteam bakom gör inte saken sämre. Är det någon entreprenör jag vet kan få saker att flyga är det grundaren Martin Källström och de människor han sluter till sig. Hejar på och backar upp. Det tycker jag fler ska göra (närmare info om hur och varför får du här). Memoto följer du också via blogg, Facebook och Twitter.

Här är lite minne från gårdagens mingel i Memotos lokaler på Kungsholmen:

(Och en parantes bara, som inte har något med Memoto att göra, men nogväl ämnet digitala minnen. För ett tag sen skrev Kjell ett tänkvärt litet blogginlägg under rubben ‘Kan man ärva en app’?. Fastän jag hatar för mycket prylar och älskar digitalt, håller jag med honom i ganska mycket här. Inte minst har han väldigt rätt i att det lär bli hyfsat svårt att ”damma av en gammal app”…).

 

One thought on “Memoto – en tjänst att lägga på minnet!

  1. Pingback: Har du koll på lifelogging? #dokumentärtips | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>