60 frågor och 60 svar: blir lite privat för en gångs skull

Inspirerad av Sanna (och en del andra – den här frågelådan, och andra liknande, har ju gått rätt varm i bloggosfären), tänkte jag för faktiskt för första gången ge mig på fylla på med egna svar. Here goes – 60 svar på 60 random frågor.

1. Hur gammal är du? 
Trettio, en sån där ”vuxensiffra” som jag har lite svårt att förhålla mig till. Får fortfarande alltid visa leg överallt men kan ibland livserfarenhetsmässigt känna mig som hundra.

2. Hur gammal känner du dig?
Aha. Där kom den frågan ja, se föregående svar.

3. Vad har du gjort i dag? 
Klockan är tidigt för att vara söndag (8.15), så inte så mycket. Satt på två tvättmaskiner, fixat en kopp kaffe, scrollat FB, gått igenom min reader, kollat mailen. Typ så.

4. Vilken film såg du senast? 
Räknas dokumentär? I så fall var det Carolina Klüft – tjejen som inte kunde förlora igår. Riktigt bra, rekommenderas.

5. Vem ringde du senast? 
(kollar iPhone). SEB telefonbank, haha.

6. Är du besatt av någonting?
Ja. Har överlag en ganska ”besatt personlighet”. Har lätt att gå in för saker och har svårt att inte göra det fullt ut. På gott och ont. Men ska jag säga något blir det nog skriva, har varit besatt av skrivande så länge jag minns. Är det någonting jag aldrig skulle vilja vara utan är det möjligheten att få skriva.

7. Är du rädd för blod? 
Rädd skulle jag nog inte säga, men värst mysigt är det ju inte.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Mjuk, fluffig och smått underbar (min säng: besöker den alldeles för kort och för sällan; och efter att förut, av rent latmannamässiga skäl, ha sovit drygt ett år på en uppblåsbar madrass uppskattar jag den numer nästan osunt mycket).

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?
Men åh, orka. Okej, här då:  Göran Persson, Carl Bildt, Ingvar Carlsson, Olof Palme, Thorbjörn Fälldin. Så jäkla trist att det bara är gubbs.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? 
Ja, för att kolla stavningen på Thorbjörn. Den var rätt, däremot hade jag stavat Carlsson med K.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? 
Räknar man in strumpor, strumpbyxor, tajts och underkläder är det definitivt svart. Annars skulle jag nog säga att det mer eller mindre är en rätt välbalanserad regnbåge där inne.

12. När vaknade du i dag?
iPhone-väckt 06.45, för att hinna pricka tvättiden klockan 7 (komisk parantes är att alla tvättider fram till 13 visade sig vara lediga. På en söndag. Märks det att jag bor i ett ungdomshus eller?). Hade ett sånt där vakna-moment när man inte vet vilken dag i veckan det är och var jag borde vara.

13. Vilken är din favorithögtid?
Är ingen större vurmare av högtider faktiskt. Men okej då, kan väl dra till med nyår. Inrymmer det där måttet av förhoppning och nytändning som jag tror att alla behöver då och då.

14. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Oj. Just precis nu trivs jag faktiskt rätt bra här i sängen. Men annars egentligen var som helst där det finns ett väder att tala om. Tänk karibisk ö. Eller alperna.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? 
Hmm, svårt, kommer inte på nån plats jag så intensivt ogillat. Men kan generellt säga att jag aldrig skulle vilja flytta tillbaka till en plats jag bott på förut. Inte för att jag inte trivts på de platser jag bott, utan för att det skulle kännas så….outvecklande.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Känns långt borta att tänka på, jag har liksom svårt att ens se vad jag gör om ett år. Men är jag frisk och har pengar på banken kan jag se mig själv i ett varmare klimat med människor jag tycker om. Kanske får jag äntligen min skrumpna ända ur och skriver den där självbiografin.

17. Vad lyssnar du på just nu? 
P3. Är det som skvalar oftast ur högtalarna här hemma.

18. Har du någon gång brutit ett ben?
Nej, *peppar peppar* och konstigt nog egentligen. Har nog varit nära några triljoner gånger, inte minst under åren jag tävlade alpint.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? 
Det enda jag egentligen verkligen måste ha hemma är kaffe och mjölk, blir en så himla sorglig morgon annars.

20. Vem är din favoritkändis?
Har jag en sån? Vet inte, finns så många kända personer att beundra. Men jag kan dra till med First Aid Kit-tjejerna eftersom de ändå råkar spelas på radion nu. De är coola, kör sitt eget race och sjunger förbannat bra.

21. Vad är du på för humör just nu?
Bra humör! Glad, utvilad, pepp på en stor lansering. Och snart har jag rena kläder också!

22. Vilka världsdelar har du varit i?
Ehm, let’s tänka. Europa (…), Nordamerika, Afrika, Asien…ja, det är nog alles.

23. Snarkar du?
Det händer väl, men oftast är jag både tyst och stilla om natten, vad jag vet.

24. Vilka yrken har du provat på?
Oj, de är rätt många faktiskt. Ett urval: Servitris på allt från charterbåt till Sällskapet (en väldigt märklig plats faktiskt, be mig berätta den historien nån gång), glassförsäljare på Strandvägen, telefonsäljare (usch), ‘matpackare’ (stod i en kylskåpskall fabrik i ett hamnområde en hel sommar och packade färdiga sallader på löpande band), lärarvikarie (kul!), privatlärare (engelska, utomlands, roligt), journalist, webbcopy, bloggare (jag, som yrke faktiskt), egenföretagare…

25. Hur går du helst klädd?
Inte som dagen innan.

26. Vilket stjärntecken är du född i?
Fisk. Läser man in sig på den typiska firren finns det rätt mycket av mig där faktiskt.

27. Vilket är ditt favoritgodis?
All form av lakrits går med glädje ner.

28. Vad sa du senast?
”Puss”. Syrran ringde.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Hade flera ”bästa ämnen”, har alltid varit en sån där pluggis… Men svenska, och egentligen alla språk – engelska, spanska, tyska, italienska – slog alltid högt.

30. Vad har du på dig just nu?
Mjukisbrallor och luvtröja. Mys.

31. Vilken är din favoritaffär?
Finns lite för många affärer att tycka om för att välja en. Men Appstore är ganska trevlig. Alltid öppen, alltid nära.
:)

33. Vad har du i dina fickor?
I byxfickorna har jag typ aldrig någonting. I jackfickan (när jag har den på mig), allt möjligt halvnödvändigt jox: nycklar, fickspegel, näsdukar, nån kom-ihåg-lapp, plånbok, iPhone, hörlurar. Och lypsyl, går aldrig hemifrån utan lysyl!

34. Vad köpte du senast?
Grillad kyckling och godis på Ica.

35. Hur många gånger har du flyttat?
Väldigt många, minst trettio, i fyra olika länder. Ska ta mig tid att exakt-räkna någon dag.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?
Förutom att frågan är konstigt ställd dårå – är jag redan fast blir det svårt att ta med något – men bortsett från det. Skulle förmodligen ta med tre saker som kunde ta mig hem. En båt, en nödraket, någonting annat nödvändigt (ja, jag tycker frågan är löjlig).

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Kväll, helt klart. Har aldrig riktigt tyckt om att gå och lägga mig.

38. Senaste filmen du såg på bio?
Beasts of the southern wild på Salong 4. Typ riktigt, riktigt bra film på typ världens bästa biograf.

39. Har du blivit sydd någon gång?
Japp, aj. Mest smärtsamma historien är nog den som hänger ihop med min blindtarm, som hann spricka och nästan ha ihjäl mig innan rätt läkare fick avlösa den första och ha vett nog att operera. Ärret efter de stygnen syns fortfarande, men märkligare är att jag än idag ibland har fantomsmärtor där blindtarmen satt.

40. Har du någon gång badat naken utomhus?
Såklart.

41. Vad åt du till frukost?
Har inte kommit så långt än. Blir nog någon form av smörgås med skinka och mycket grönsaker. Älskar grönsaker.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? 
Annorlunda. Försökte ganska mycket fortfarande få ordning på det livskaos som uppstod bland annat efter min pappas bortgång. Skrev mycket.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? 
Nej.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
Knappt så man vågar erkänna det, men väldigt ofta precis bredvid huvudkudden faktiskt.

46. Vad var det sista du åt? 
Lösgodis, igårkväll.

48. Är du blyg?
Nja…lite kanske, men allt är relativt. När jag var liten var jag extremt blyg, så i jämförelse skulle jag nog säga nej.

49. Vilken var den sista konserten du var på? 
Oj, inser att det var alldeles på tok för länge sen. Kan det ha varit nån Poganda-konsert i somras kanske?

50. Vad heter du i andranamn? 
Erika.

51. Har du varit med om en bilolycka? 
Ja. Flög av vägen och voltade ner i ett dike i en snöstorm en natt för typ tio år sen. Var ett av de ögonblick i livet jag hann tänka att det på riktigt var kört. Och det var det nästan, hade änglavakt faktiskt.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? 
Ja. Tack och lov!

53. Vilken är den roligaste träningsformen?  
Allt dansrelaterat är kul. Men annars trivs jag rätt bra, så här års, på löpbandet faktiskt. Inte så kul kanske, men tankeförlösande.

54. Har du några husdjur?
Nej, tyvärr. Skulle gärna ha hund igen om omständigheterna tillät (det gör de inte, just nu).

55. Vill du gifta dig?
Kan jag nog tänka mig. Först på listan dock: träffa någon att i så fall gifta sig med.

56. Var växte dina föräldrar upp? 
På olika håll i Sverige.

57. Har du någon gång ringt polisen? 
Ja, flera gånger faktiskt. Jobbiga minnen till varje gång.

58. Har du svenskt ursprung? 
Beror på vad man menar med ”ursprung”. Båda mina föräldrar är svenska, men är själv född i Canada.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? 
Oh ja. Nuförtiden kallar de flesta mig Jennie (är nog inte ens alla som vet att jag faktiskt heter Jennifer) och i min släkt och familj går jag under namnet ”Jeje” – en gammal kvarleva från när min lillasyster försökte säga mitt namn nån gång för väldigt många år sen. Somliga kallar mig också Jenkan och Barken och har tidigare haft smeknamn som Jen-Jen och Furgis (lång historia…).

60. Vilka är dina största svagheter?
Men vilken lagom jobbig avslutande fråga. Har som de flesta flera och vill (som de flesta?) inte gärna nämna alla. Men två: kan vara extremt envis – i och för sig inte alltid dåligt (hej klassiska jobbintervjuklyschan…). Och har till och från sviktande självförtroende – kan bry mig lite för mycket om vad andra tycker och tvivlar ofta på om den jag är och det jag gör är good enough.

 

Det här är bloggpost 19 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

 

8 thoughts on “60 frågor och 60 svar: blir lite privat för en gångs skull

  1. Herregud vilken jobbig ”intervju”! Såna där frågor är ju hemska. Men kul och fina svar! Roligt att få reda på saker som jag inte visste om dig, Erika.

  2. Fantastiskt kul :)

    Saknar frågan: Vad skriver du för bok nu? :P
    Samt: Vilken affär handlar du helst i (sen Coop lade ner)?

    (PS. Palme, 90-talet? :P)

  3. Pingback: 60 random frågor och 60 svar | Jenny Canborn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>