Det bästa med att jobba med utvecklare

Du kanske läste min post häromveckan om det bästa med att inte vara först med en idé? Huvudbudskapet i det inlägget, som jag fortfarande står fast vid, var hur fantastiskt det är att leva i en tid som nu, där om man kommer på någonting, så finns det förmodligen någon annan som redan både kommit på det och gjort något av det.

Ibland har man ju dock idéer för att lösa problem, eller helt enkelt bara problem utan lösning, som faktiskt ingen gjort ut eller skapat en lösning för (eller som man i alla fall inte lyckats googla sig till). I sådana lägen är det helt underbart att jobba med kreativa utvecklare.

Att ha Joakim närsbords på Bloggbyrån är inte bara fint för alla våra kundprojekt. Även internt är det en stor tillgång att ha någon som bara kan ”koda ihop nåt”, som till exempel tillgodoser ett internt litet projekthanteringsbehov. Eller som när vi, som igår, för femtielfte gången undrar vilket datum det är om 30 dagar (en vanlig fråga i faktureringssammanhang), och någon kvart senare blir serverade 30dagarfran.nuvilket vi också skrev om på Bloggbyråbloggen idag.

Ibland grämer jag mig över att jag inte kan mer än bara behjälpligt mycket kod. Å andra sidan kanske det är tur, för jag undrar samtidigt hur jag skulle lyckas behålla någon slags jordad rim och reson om jag ens i närheten av trodde att alla de små idéer jag får (som ingen annan redan hunnit göra något av vill säga) också var något jag snabbt skulle kunna bygga verklighet av. Bättre då att omge sig med andra som får hantera det potentiella problemet. Typ uppfinnarjockar.

:)

Bloggbyråns egen uppfinnarjocke!

Det här är bloggpost 35 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>