”Varför är jag så ful?”. Och ett pep talk på det.

Så här ser det ut när man börjar googla meningen ”varför är jag…”. Även om man förstås inte ska övertolka sånt här, säger det ju ändå någonting. Någonting ganska nedslående faktiskt.

Det pratas mycket nätkärlek just nu, och det är bra. Inte bara för att vi behöver motvikt till exempelvis kränkande kommentarer, utan för att jag överlag tror att vi alla behöver bli bättre på att ge varandra uppmuntran, beröm, ibland en kram. Få folk att i lite mindre utsträckning behöva fundera över om energin räcker till, om utseendet duger, om man är tillräckligt glad inför andra.

Jag vet inte om jag är så vidare värst bäst på det själv, det där att peppa, krama, komplimera (det måste väl få vara ett ord?) eller bara fråga hur det är, men jag försöker bli bättre på det. Vet ju hur mycket en till synes liten gest kan betyda.

Eller som den här fantastiska killen uttrycker det, i klippet jag hittade via Ted Talk | Best of the web:
We all need a pep talk! 

Det här är bloggpost 27  i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

 

4 thoughts on “”Varför är jag så ful?”. Och ett pep talk på det.

  1. Pingback: Sömn på temat | The Jennie – text och tankar, webb och kommunikation. - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>