Anmälan öppen till Geek Girl Meetup Stockholm – ses vi där? #GGM13

På grund av…minns inte ens, men någonting viktigt måste det ju ha varit, har jag tyvärr missat de två senaste Stockholms-gigen med Geek Girl Meetup – en okonferens med syfte att ”stärka kvinnors innovationskraft genom att lyfta och stödja kvinnliga förebilder inom teknik och entreprenörskap och skapa aktiv kunskapsutväxling genom nya nätverk, mötesplatser och resurser”. Därför är jag mer än någonsin pepp på årets Stockholms-GGM som hålls på Tekniska Muséet, 25-26 maj.

Med andra ord, jag är anmäld. Och är du tjej och intresserad av webb, teknologi och innovation är ett hett tips att göra detsamma och hugga en biljett. Jag menar, nåt ska man ju sysselsätta sig med en långfredag (dock, även om det är en lång dag brukar biljetterna ryka snabbt, så skynda inte alltför långsamt…).

315 pix för en helhelg med, utöver skönt häng med inspirerande tjejer, chans att utforska och upptäcka galaxer, Sci-Fi, spel, astronomi, satelliter, rymdquiz, kodning, programmering, design, innovationer, teknikutveckling och robotar – ja, årets tema är ”Enter space” – känns inte som att man kan få något annat i närheten av så bra för den lilla slanten.

enterspace_ggm13

Dessutom, eftersom Geek Girl Meetup är en okonferens, kan du som deltar också i högsta grad vara med och påverka innehåll och happenings – till exempel genom att hålla ett föredrag, ha en workshop, vara moderator, fotografera, twittra, livesända, projektleda eller programmera.

Vill du läsa in dig mer på Geek Girls i stort finns förstås gott om info på sajten. Och mer specifikt om den rymdinriktade (o)konferensen i maj hittar du till exempel i pressmeddelandet här, eller på Tekniska Muséets blogg (ja precis, de har en blogg! I och för sig inte oväntat av Sveriges typ coolaste och mest öppensinnade museum).

Geek Girl Meetup följer du förstås också på Twitter och Facebook. Pepp och tack till Hanna Metsis, Linda SandbergEbba Kierkeegard (bilden ovan) och grundaren Heidi Harman som styr upp det här i år.

Det här är bloggpost 66 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

3 thoughts on “Anmälan öppen till Geek Girl Meetup Stockholm – ses vi där? #GGM13

  1. Pingback: Grattis Wordpress! #WP10 | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>