Dagens klipptips: 3D-print och safarifetma

I veckan hade Kobra, ett av mina favoritprogram på SVT (som btw lägger ut alla grymma låter från sina program på Spotify!), nysäsongspremiär. Missade du avsnittet som handlade om 3D-skrivare, tycker jag att du ska vika 28 minuter av den här dagen åt att se det. Beskrivs nog bäst som SVT förpackar det:

”3D-skrivare kommer nu stort – inom konsten, vapenindustrin och i våra hem. Idag kan man skriva ut kläder. Kristofer Lundström träffade modedesignern Iris van som skrivit ut sin haute couture-kollektion. På Kungliga Konsthögskolan i Stockholm har man sen 14 år ett nära samarbete mellan konst, design och 3D-industriföretag där teknik och estetik korsbefruktar varandra. Den amerikanske juridikstudenten och kryptoanarkisten Cody Wilson strävar efter att vi fritt själva ska kunna skriva ut vapen i 3D”.

”På grund av rättighetsskäl” går inte själva Kobra-avsnittet att embedda. Men en webb-exklusiv fem-minutrare med mer på temat 3D-print, och specifikt kring dess utveckling och användning i Sverige, låter i alla fall SVT mig bjussa på:

Jag tycker det här med print-on-demand och 3D-teknik är hur coolt som helst. Möjligheterna det öppnar går nästan inte att greppa, men är av samma anledning också skrämmande. Jag kommer att återkomma till det i en långpost imorgon (för du vet väl att man aldrig ska posta viktigheter på lördagar?), så se det här litegranna som en teaser.

Morgondagens post, som jag redan börjat fnula på, kommer dock ha ett ”crossover-tema” som gör att även Rollin’ Wild-klippet nedan, ett du kanske sett (men kanske inte läst bakgrunden till?), kan vara värt att kolla in.

Glad lördag, och kom ihåg:

Den som inte rör sig dör.

 

Det här är bloggpost 53 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>