Skum kanin och kanonmarknadsföring!

Skum kanin med ananassmak

Jajjemen, nu blir det skamlös – men inte skumlös – reklam. Inte för mig (nåja, inte riktigt), men för några vänners goda bok som jag tycker att alla humorsinnade språknördar borde klicka hem.

Följer du sajten Skyltat (som även finns på Facebook och Twitter) och Facebooksidan Sverige mot Särskrivning (som också bjussar på tweets) vet du vad det handlar om – en crowdsourcad samling språkgrodor och särskrivningar som i sina sammanhang sätter skrattnerven i ryckning.

I boken har man, eh, männen – Stellan Löfving och David Stark –  samlat några av de ”felbästa” bidragen, med tydlig credd av personen bakom respektive bidrag.

Idel öra.

Att crowdsourca och credda är för övrigt en av de bästa marknadsföringsmetoderna, tror jag. Låter du någon bidra och/eller dessutom få beröm för det, är sannolikheten rätt stor att hen har intresse av att sprida det i sina egna nätverk. Som jag bevisligen gör nu. Och som andra gjort i veckan efter att Veckans Affärer, i sann och smart cred-anda, skickade ut DR med personliga tilltal som heter duga; typ det här och det här.

Så. Dagens tips alltså:

1. Köp dig 122 sidor goda skratt.

2. Underskatta aldrig crowdsourcing och cred.

 

Det här är bloggpost 60 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

 

 

 

One thought on “Skum kanin och kanonmarknadsföring!

  1. Pingback: Skum kanin med ananassmak – vilket mottagande! « Skyltat.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>