Är kvantitet kvalitet?

Är inne i en sådär extra intensiv jobbperiod. I sådana (här) lägen är det lätt att ifrågasätta en dedikation som den till #blogg100. Att liksom uppdatera för uppdateringens skull, finns det är värde i det?

Det korta svaret är ja. Bör man uppdatera så gör man det, och det tvingar en att sätta ord på de där tankarna, ge liv åt de där berättelserna, som annars ofta är alltför lätta att bortprioritera. Varje blogginlägg går inte till historien, men mellan varven skrivs sådant som faktiskt är ganska bra, och som lätt aldrig skrivits om inte just ”du-måste-ju-blogga-idag”-känslan funnits där. Kvantitet är verkligen inte alltid detsamma som kvalitet, långtifrån. Men jag är övertygad om att tillräckligt hög frekvens i de flesta fall också ger kvalitativa utslag.

(”I de flesta fall”. Alltså inte alla dagar. Typ som idag.)

Men oavsett kvantitet och kvalitet och hur det ena påverkar det andra och inte, ökar i alla fall bloggandet än. Det gör mig glad. Älskar att leva i en tid där (nästan) alla kan och får uttrycka sig. Och också gör det. Mycket av mångfald ger guldkorn, så är det bara.

Det här är bloggpost 77 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>