Uber – andra sidan av storyn

Jag erkänner. Jag hoppade på något snabbt som attan igår, utan att säkra upp med andra källor.

Det är inte likt mig, inte alls. De vet de som känner mig, och de som läst vad jag skrivit om det här med källkritik förut. Men mailet igår, som fick mig att skriva den där bloggposten och dela på Facebook och Twitter (som jag ju gör med alla mina bloggposter) landade hos mig i en stressad stund, och kom från en källa – i det här fallet en tjänst – som jag både gillat som fan och haft hög tillit till. Det är egentligen ingen ursäkt för att inte rota runt lite djupare och på annat håll (snarare tvärtom kanske), men någonstans en förklaring till varför jag ”åkte dit”. Och ett bevis, inte minst för mig själv, hur otroligt enkelt det är att göra det, oavsett hur nitiskt källkritisk man vill inbilla sig vara.

Så. Jag ber om ursäkt för om jag – möjligtvis en källa som somliga anser trovärdig – fick andra att i sin tur haka på ett ogranskat drev (vet av pågående Facebookdiskussioner att jag inte är ensam). Skrev du på men vill dra tillbaka din signatur, kan du göra det via ”Didn’t sign this petition? Click here”-länken, längst ner i bekräftelsemailet du bör ha fått (tack Per Axbom för tipset).

Andra sidor av Uberstoryn får du bland annat hos Joakim Jardenberg, som i sin tur har länkar till fler källor, och diskussion med fler i kommentarsfältet. Jag gillar fortfarande Uber skarpt, men inte fullt så här ensidigt.

Uppdaterat: Fredrik bjuder på länkar till fler läsvärda röster om Uber.

 

Det här är bloggpost 94 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

 

 

2 thoughts on “Uber – andra sidan av storyn

  1. Pingback: Rädda Uber – Stockholms bästa taxibolag | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>