Det här är bloggpost 100 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

Ja, fan tro’t, men då var man i mål. Inte med buller och bång och århundradets post, men ändock. En bloggpost om dagen i hundra dagar, tillsammans med alla andra som ihärdigt bloggat dagligen hundra dagar i sträck: did it!

Det är ändå någonting speciellt det där med att vara del av en kollektiv utmaning. Och seger, inte minst.

Fredrik har (förstås) summerat målgången med reflektioner kring utmaningen i stort, och det är fin läsning. Just den här meningen tycker jag nog i all sin enkelhet summerar hela #blogg100-grejen, vad jag tycker om den och vad den betytt för mig allra bäst:

”Det har aldrig varit en tävling mellan bloggare, snarare en chans att själv få den där tändande gnistan som gör att en kommer igång ordentligt.”

Om det även fortsatt blir en bloggpost om dagen i ytterligare hundra dagar i sträck återstår att se. Helt ärligt är det ytterst tveksamt. Men gnistan som inte alls på samma sätt fanns där hundra dagar tillbaka i tiden, den är definitivt tänd. Nu ska jag göra mitt bästa för att låta inte bara ambitionen utan faktiskt bara-göra-det-lågan brinna, även när det kommer till något så ibland tillsynes lätt-bortprioriterat som min egna lilla sketna blogg.

Hoppas också att fler tänker som jag där, för det är verkligen med sann glädje jag sett fler gamla (och nya) favoriter gnistra till under de här hundraperioden. Och för mig är det verkligen så – det är ni, och alla andra bloggare, som till stor del faktiskt gör internet. 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>