Spinnpepp från en ”PR influencer”

Ikväll blir det lite spinn på pr-branschens festnerver. Spinngalan – ”en tävling i effektiv svensk marknads-PR” – går av stapeln, och även om jag inte blir på plats, har jag som min rara kollega valt att uttrycka det, förtjänat en plats i sammanhanget.

Jag blev alltså nominerad till Cision PR Influencer Award som för tredje gången delas ut till ”en konsult inom PR och kommunikation som har fått mest genomslag för sitt engagemang i diskussioner, både i traditionella och sociala medier”. Kriterierna för att hamna på listan är kort att man är konsult och arbetar med PR (hej). Utöver det krävs att man under det senaste året dels har uppdaterat en blogg eller en personlig webbplats och att man har blivit omnämnd i traditionella medier (hej). Dessutom måste man vara aktiv på antingen Twitter, Facebook eller Instagram (hej).

Huruvida jag verkligen förtjänar nomineringen överlåter jag till andra att avgöra (ganska likt grundprincipen för PR och förtjänat utrymme alltså). Någon vinstplats behöver jag i alla fall inte försvara eftersom att jag hamnade på fin niondeplats bland de här fantastiska (pr)människorna, i bild från Cision nedan, redan är ett känt faktum.

Däremot är jag förstås spänd på vem av mina branschkollegor som får den välförtjänta förstaplatsen, liksom vilka nominerade byråer som vandrar hem med statyetter.

Skulle någon vara intresserad av vem jag tippat inför kvällen, hur jag som konsult jobbar med digital PR och vilka trender inom onlinekommunikation jag tycker är viktigast just nu finns en längre intervju med mig här. Eftersom kommentarerna där är stängda (but why??), får du gärna kommentera här istället, om du skulle råka ha något att säga.

Pepp och heja alla ni som är nominerade ikväll!

 

Uppdaterat: Grattis grymma Lina Thomsgård från Rättviseförmedlingen som kammade hem ett väldans välförtjänt förstapris!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>