Att mena allvar med leken – lyssna och lär av Toca Boca

Det bidde inga Webbdagar för mig i år. Inte fysiskt i alla fall. Men portionsvist digitalt, vilket jag tackar för. Av de svenska (webb)konferenser jag varit på, eller som jag bara accessat digitalt, måste jag säga att Webbdagarna står för ett av de proffsigaste arren, med ett innehåll som både lyckas vara brett och behålla den röda tråden, och som jag för varje år upplever snäppet mer slipat än det i fjol. Så klappar och credd till Internetworld.

Det finns många bland årets inslag att lyfta, tänka kring och inspireras av (min kollega Mona, som var där igår, har också gjort en briljant summering av somliga av dem på Bloggbyråbloggen). Hos Internetworld finns också bra summeringar, bilder och klipp med det mesta och de flesta som passerat årets Waterfrontfest.

Själv väljer jag att lyfta bara ett – Webbdagarnas sista och förmodligen mest lekfulla – vilket är sessionen med Björn Jeffery som delar sin story om Toca Boca, företaget bakom de i dag mest populära barnapparna i världen. Vilket man, när man lyssnar på Björn, förstår är allt annat än en slump. Och det förstod jag nog redan 2011, då jag i egenskap av frilansjournalist för magasinet Mobile Business gjorde en lång intervju med Björn om bolaget som precis lanserat sina två första digitala leksaker. Vad jag och världen och inte ens Björn (även om han planerade väldigt väl för det) visste då var dock att Toca Boca tre år senare skulle ha 60 miljoner användare och slå jättar som Disney på touchfingrarna.

Finns så många kloka ord och insikter att ta fasta på här, att det är synd att börja citera bara några. Så starta klippet och lyssna bara: ett lekande lätt sätt att bli bättre på att fatta vikten av saker som kvalitet, långsiktighet, nischning, målgruppsanpassning och typ väldigt sunda ideal.

Det här är inlägg 20 i #Blogg100 – en numer årlig utmaning i att publicera minst ett blogginlägg om dagen, hundra dagar i rad. Följ mig även på Bloggbyråbloggen, som också är en del av Blogg100 2014. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>