Bevara det lilla med smarta små verktyg

Precis som kontinuerligt bloggande kan mynna ut i en ypperlig form av dagbok, finns det en mängd digitala tjänster och manicker som vill hjälpa oss att minnas och dokumentera det vi gör, har i huvudet eller framför oss, där och då det sker, gärna varje dag.

Några har jag bloggat om förut, såsom Oh Life, fortfarande en av mina absolut bästa små kompisar i vardagen. Eller Narrative  (först känt som Memoto), som jag inte själv är ägare av, men har en pojkvän som använder när andan faller på. Och det finns givetvis flera.

En tjänst jag blir sugen på att testa är den Evelina, i år också hon blogg100-bloggare, skriver om och demar här:  appen som vill att du filmar ”en sekund av livet, varje dag i ett helt år” och i slutet ger dig en ihopklippt film av det senaste året, komprimerat till 19 sekunder.

Det jag gillar med den typen av tjänst, vilket också är så jag använder Oh Life, är att den hjälper en bevara de väldigt små stunderna. Mikroperspektiven. Detaljerna. Det som man faktiskt kanske inte skulle välja att blogga eller ens berätta om, för att det i stunden känns just så obetydligt och smått. Men som ofta är det man myser mest till i efterhand. För det är i alla fall min erfarenhet, att särskilt när man minns eller saknar någon eller något, är det ofta just det lilla och enkla man saknar eller ler åt mest.

Har du fler tips – hur små de än må vara – på tjänster och verktyg av den här sorten? Dela gärna med dig.

Det här är inlägg 3 i #Blogg100 – en numer årlig utmaning i att publicera minst ett blogginlägg om dagen, hundra dagar i rad. Följ mig även på Bloggbyråbloggen, som också är en del av Blogg100 2014. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>