Nej till näthat med No Hate

I dag gör jag den lite längre utläggningen på Bloggbyråbloggen. Det vill säga den om varför No hate speech movement, som internationellt initiativ i allmänhet, och svensk ”take på det” i synnerhet, är bland det bästa jag sett hittills i den gemensamma kampen mot näthat, med fokus på unga.

Och då skrev jag ändå den bloggposten innan jag hade ägnat ett par timmar åt den här samlingen livestreams från dagens No hate-konferens – en synnerligen ambitiös, intressant och inspirerande kickstarter på en kampanj med en, i mina och många andras ögon, potential att faktiskt förändra något.

Oavsett du har och/eller jobbar med barn och ungdomar, eller ”bara” är en som bryr dig om att vi – oavsett ålder och arena – bryr oss varandra, tycker jag verkligen du ska hitta tiden till att spana in initiativet. Och ännu hellre streama ikapp konferensen (lyssna räcker). Och sen dela råd, rättigheter och skyldigheter med de människor du bryr dig om. Eller som du bara helt enkelt vill också ska bry sig.

Tillsammans mot näthat. Det är ju det som är grejen.

Det här är inlägg 24 i #Blogg100 – en numer årlig utmaning i att publicera minst ett blogginlägg om dagen, hundra dagar i rad. Följ mig som sagt även på Bloggbyråbloggen, som också är en del av Blogg100 2014. Och lämna gärna en väldigt vänlig kommentar.
;)

 

 

One thought on “Nej till näthat med No Hate

  1. Pingback: Billogram, Garnison och Guillemin. Och Aschberg. Och lite annat. Atjoo! | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>