There is no such thing as nyhetstorka

Det vill säga, det finns uppenbarligen alltid något att kalla nyhet. Och därmed alltid något att blogga om.

”Det är morgon i Katrineholm. Gatorna är i princip öde. Det är bara ett fåtal bilar och gångtrafikanter som ska ta sig fram. Plötsligt stannar en långtradare för att lasta av byggmaterial. Då uppstår ett mindre kaosskriver Katrineholmskuriren.

”Nyheten” i sin helhet här.

Tänker att ett fint komplement till Viralgranskaren, som jag bloggade om häromdagen, vore ”Nyhetsgranskaren”, med den enda uppgiften att granska vad som är en nyhet eller ej. Även ”Språkgranskaren” vore kanske på sin plats, där man går in och granskar användningen av ord som exempelvis ”kaos”, och om de verkligen brukats i enlighet med ordets definition.

Eller så är jag bara jävligt Stockholmsk här. Och förstår inte att kalla ”när större fordon plötsligt upptar vägen” för ”kaos”. Står just nu bussar still i alla riktningar och filer på gatan utanför mig. Vet inte var jag ska ta vägen. Eller till vilken kurir jag ska vända mig.

Det här är inlägg 19 (som jag tipstackar David för inspirationen till) i #Blogg100 – en numer årlig utmaning i att publicera minst ett blogginlägg om dagen, hundra dagar i rad. Följ mig även på Bloggbyråbloggen, som också är en del av Blogg100 2014. 

 

 

One thought on “There is no such thing as nyhetstorka

  1. Pingback: Mer stålar till gamlingen, kaos i Katrineholm och min webbförmiddag | Monas hörna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>