Några ord om Le Web, realtid och bloggträff à la Handelskammaren

Jo. Idag skulle de franska breddgraderna sitta fint. Ska man tro på de siffror som stolt basuneras ut, samlar Le Web idag och imorgon inte mindre än 1800 webbintresserade människor under ett och samma tak i Paris. Mon Dieu vad jag önskar att jag vore en av dem!

Men har ju i alla fall förmånen att ha en finfin arbetsgivare som kommer vara där och mingla med tweet-eliten, så litar på att jag tids nog får ta del av det mest väsentliga i vilket fall :)

Temat är, precis som vi på Disruptive Media redan hunnit konferera kring tidigare i år, ”Real time web” och på speakerslistan finns många intressanta namn. Bland mina personliga favoriter (wanna-sees!) till exempel den halvgalna men toksköna entreprenören Gary Vaynerchuk (som bland annat ligger bakom Wine Library), Twitters grundare Jack Dorsey och Violet Blue (kaxig bio, fullgott vill-se-skäl!).

Här hemma i Stockholm hänger jag dock inte superläpp. Tuggar dagen till ära på en pepparkaka och ser fram emot kvällens bloggträff som arrangeras av Handelskammaren.

Så här löd inbjudan som får mig att längta:

”Spotify är en av Sveriges största innovationer, med miljoner användare världen över. Hur gick det till? Hur blev det ett sådant fenomen? Handelskammaren vill bjuda in dig till en bloggarkväll på temat innovation. Med oss har vi Andreas Ehn, Spotifys tidigare teknikchef som var med och byggde upp företaget från början. Hör honom berätta om hur Spotify gick från idé till den produkt och varumärke det är i dag. Medverkar gör även Nicklas Lundblad, Handelskammarens vice VD”.

Ehn handelserik kammarkväll i Stockholm får man hoppas. :P Och med all säkerhet en twitteristique dag i Paris…

Relaterat: När vi ändå pratar realtid så vore det väl dumt att inte (också här) påa mitt reportage om realtidswebbben som under hela denna vecka, dag för dag, portioneras ut på Internetworld. Här hittar du måndagens artikel med en guide till 15 stora realtidstjänster samt tisdagens intervju med Twinglys VD Martin Källström. Håll ögonen på IW för dagens lilla knäck och resterande resgten av veckan.

Sen vore det förstås om än ännu dummare att inte nämna Googles lansering av realtidssök häromdagen. Och när vi ändå snackar Google – deras lansering av personliga sökresultat (något som bland annat Simon Sundén konsekvensspekulerat kring). Och deras beta-lansering av Google Chrome för Mac igår…

Jodå. Det rör på sig. As we speak…

One thought on “Några ord om Le Web, realtid och bloggträff à la Handelskammaren

  1. Pingback: Twitternytta (vecka 49 och 50) | The Brand-Man

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>