En helt sjuk (…) rapport från #YABA

Har hamnat i en period där den ena bakterien värre än den andra tycks springa stafettlopp i min kropp. Och i samma utsträckning blir bloggen lidande…

TheJennie.se - stolt YABA-blogg!Men -  efter cirka 35 timmar i samma säng (och äntligen ett behållet intag av rostebröd x 1 2 och glas avslagencola x 1 2 1/2…) känner jag att jag i alla fall behöver ta mig samman, upp i sittläge och skriva några rader om YABA (vilket är det sista riktiga omvärldsintrycket jag upplevt sedan i tordsdags). För, som ni kan se bevis på i den här videon, är ju nu thejennie.se tillsammans med 62 andra bloggar, också betraktad en ”YABA-blogg”.

Torsdagens prisutdelning var i alla fall en fantastiskt trevlig och påkostad tillställning (fri bar och inhyrda mattor, need I say more?) och härligt att få vara med och applådera de bästa av de bästa. Utöver de redan annonserade vinnarna (Björn Alberts inom marknadsföring, Joakim Jardenberg inom medier, Johan Ronnestam inom trender och webbtjänster och inUseful inom design och interaktionsdesign) var det riktigt kul att se årets ”specialpriser” delas ut – inte minst för att två av de åtta pristagarna har en fot i Blustret där jag i friska fall hänger om dagarna, och att en av dem är en blogg som jag själv varit med och bidragit till. :)

Specialkategorierna och vinnarna inom respektive var:

 • Årets blogginlägg – med flest inlänkar gick till Ohsohightech.se för inlägget  “Vad är twitter och hur använder man det?” (48 inlänkar). Stort grattis till Blustraren @raawmarkus och @olaj – synd dock att ingen av er kunde vara där och ta emot =(.
 • Årets mest inlänkade blogg blev Mindpark med 676 inlänkar. Tog mig inte för att kliva upp på scen (förlåååt) men tar åt mig en liten liten ära för att åtminstone ha bidragit med dessa två inlägg: ”WordPress och den kollektiva koden” samt ”Dell Hell, konsumenten och den oinskränkta bloggmakten”. Dock största grattis till @jocke som sköter Mindparks roder så galant.
 • Årets mest långrandiga blogg – flest ord per inlägg i snitt fick Brit Stakston med sina i snitt 868 ord per inlägg håva in pris för. Skönaste kategorin med en helt klart värdig vinnare…
 • Årets mest aktiva blogg – flest inlägg gick till Webbfeber (1113 inlägg). Gillar verkligen Feber men hade inte riktigt koll på precis hur aktiva de var. Nu vet jag =). Och är också lite extra glad över att vi på Disruptive Media fått med Febers @rogeraberg som en av paneldeltagarna till konferensen Social+Cash den 25:e mars.
 • Mesta twittrare – flest tweets någonsin: @deeped – 30705 tweets (vid Daytonas mättillfälle). Inte förvånad. Deep’s our bird!
 • Årets Twitter-beef (nej, okej, jag tar tillbaka – det här är nog skönaste kategorin): Gick till både inblandade parterna, @theplanninglab & @pleasecopyme, i en beef jag helt missat men väl borde, eh, gratta till??!
 • Årets frihetsfrisyr satt på Walter Naeslunds hjässa. Får lov att hålla med – snackar någon frilla frihet är det (eller numer var det?) Walters.
 • Årets tröstpris gick till Per Torberger för detta, enligt Daytona, ”legendariska inlägg”. Måste hålla med om att det är strålande – grattskrät (min egen form av verbet ”gråtskratta”…) när jag läste det!

Mest stoltglad är jag dock förstås över att boyfriend (Joakim Nyström) mr Social Video (Björn Falkevik) och ”creative mindmaster” (Mattias Östmar) fick ta emot det för i år nyinstiftade hederspriset som Daytona delade ut för deras insatser med Sweet Sunday Web Crunch. Läs själva om vad priset betyder för dem och glöm inte att kolla in nästa SSWCrunch-avsnitt imorrn! 20.00 kickar de igång med tillfälligt Sverigegästande Fredrik Wass i soffan och en hel del schpännande intervjuer :).

Här nedan hittar du Bambusningen från hela YABA-prisutdelningen…

…och som relaterat vill jag passa på att nämna att: Som jag tidigare bloggat om hade ju även en annan webbshow, signerad Bella och Tyra, premiär i torsdags. På grund av hälosläget tog jag mig inte för att se den förrän först idag, och det jag kan säga är väl egentligen bara att Emanuel Karlstens recension av den är riktigt träffande. Gör nästan lite ont att erkänna – men kommer förmodligen att se den igen (om inte annat för att den nog kan hålla mig uppdaterad på en annan del av bloggosfären som jag lyckats hålla mig lite för duktigt långt ifrån…). Första avsnittet av Bella & Tyra show hittar du här.

3 thoughts on “En helt sjuk (…) rapport från #YABA

 1. Pingback: Smurftips — Doktor Spinn

 2. Pingback: Veckan som gick – Vecka 10 « Same Same But Different

 3. Pingback: Bloggen är inte historia - Deepedition DigitalPR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>