Social+Cash eftersnack: del II

Här en liten fortsättning på Social+Cash eftersnack del I, som bland annat spinner vidare på den fråga jag ställde och svarade på där: var alla där?

Ja – som tidigare sagt -  många var där, och inte minst lyckades vi fylla scenen med en hel radda fantastiska människor. Vilka de var, vad de gör och hur de bidrar i den sociala webbsfären kan du läsa mer om nedan:

Talare:

- Annika Lidne (@annika) VD på Disruptive Media (@disruptivemedia), initiativtagare till Stockholm Social Media Club, och sååå mycket mer. Föreläsare, kommunikations- och mediestrateg, geek girl – you name it. Har tokmycket erfarenhet och grym koll på sociala (och traditionella) medier, affärsutveckling och bra mycket mer därutöver. Tumblrar ”privat” med a:place och syns ofta på många scener och i många sammanhang (och fastän jag förstått att man ska akta sig för att kalla folk för ”experter inom sociala medier” måste jag säga att söker du en finner du en här).

- Chris Heuer (@chrisheuer) – mycket sympatisk amerikanare som är ”Creative Catalyst” (precis, ”kreativ katalysator” – smaka på den titeln!) på AdHocnium och bland annat grundare av Social Media Club (”if you get it, share it”). Delar med sig av tankar, reflektioner, bilder och länkar till annat intressant på chrisheuer.com. Tycker det är dags att börja ta betalt, vilket han också pratade om på Social+Cash. Här hittar du hans keynote från konferensen!

- Fredrik Stenbeck (@stenbeck) - driver Sixx (”ett strategiföretag inom online-kommunikation”) och står bland annat bakom Silverbakk – ett avancerat, relativt nyutvecklat mätverktyg för sociala medier – som på kort tid blivit mycket populärt. Bloggar även mycket bra kring ”människor, samarbete, kommunikation, innovation, konversation och produktivitet” på Next Generation Internet, där han igår lade upp sin presentation och ett par ord kring sin medverkan på Social+Cash.

- Mattias Handley (@MrHandley) – innovatör, affärsutvecklare och e-handelsstrateg som även kan det mesta om  ledarskap, realtidskommunikation och sociala medier. Är del av Paraply Productions (”utvecklar nya mediala idéer) och delar sina åsikter, tankar och idéer på Spinell.se. Mer info om honom hittar du även mattiashandley.se.

- Mattias Swenson (@MattiasSwenson) - ung entreprenör som vet hur man sköter snacket på scen (jag fick mig många goda skratt under hans preso!). Bland annat medgrundare av Bloglovin (”håll koll på dina favoritbloggar”) som nyligen hjälpte Modcloth att få bloggare att promota deras klädervilket också var det case han delade med sig av på Social+Cash. Har även grundat entreprenörsnätverket Swedish Startups som i skrivande stund har 1652 medlemmar.

- Pål Burman (@Fairshopping) - VD på Fairshopping.se (ett slags community för kunder och företag där tanken är att de  ska kunna mötas i diskussioner kring klagomål). Har förstått hur man kan tjäna pengar på kunders missnöje, samtidigt som Fairshopping vill förtydliga att de är så mycket mer än just bara klagomål.

”Panelhönor”:

- Anders Mildner (@andersmi) – Journalist som är precis lika sympatisk och ödmjuk som han låter, ser ut, och ger uttryck för i sina skrivna ord. Bloggar nu på Svenska Dagbladets Nya Medier-blogg, men missa inte hans läsvärda blogginlägg på båda Media Mötesplats Malmö och Sydsvenskan där han delat med sig av många, stundvis djupa, tankar kring media, kultur och sociala medier.

- Ebba von Sydow (@ebbavonsydow) – Även hon både lysande journalist, bloggare och talare som nyligen bytte chefredaktörskapet på Veckorevyn mot en anställning som ”brölloppschef” på SVT. Guidar alltså numer oss svenskar till ”allt om kungabröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling” i SVT:s kungabrölloppsblogg. Deltog på Social+Cash i en panel kring blogg-PR och etiska aspekter.

- Fredrik Sauter – Vd på Skandiabanken som blev inbjuden till Social+Cash eftersom han gör något relativt ovanligt i egenskap av just VD på en bank – bloggar. På Bra Ekonomi-bloggen har han skrivit sedan 2007, och väldigt nyligen (faktiskt samma dag som Disruptive Mediakonferensen) välkomnade han två medarbetare in i sitt nya bloggarteam.

- Johanna Ögren (@jossibaloo) - Bloggare, PR-strateg, föreläsare med mera som erbjuder sina tjänster på WKY Communication (där du även kan läsa mer om hennes bakgrund och erfarenhet). Bloggar privat på fashionista.se (en av Sveriges första riktiga ”modebloggar”) och skriver även mycket om teknik på Lilla Gumman och böcker på Bokhora.se (båda bloggar hon varit med och startat). Som om det inte vore nog bloggar hon även på DN:s Webbloggen, har under vintern delat med sig av tekniktips bland annat på SVT och producerar tillsammans med sambon Daniel Åberg ”DJtv”. Är inte minst nybliven mamma till en av Sveriges yngsta twittrare, @tageogren.

- Johan Ronnestam (@ronnestam) – ”consultant, digital media professional, creative director, advertising man, innovator and entrepreneur from Stockholm, Sweden who loves communication, ideas and creativity” (jo, tycker att Johan sammanfattar sig själv bäst själv). Är en populär och mycket duktig talare som delar riktigt intressanta tankar kring innovation, trender och digital kommunikation på sin Blog of Ronnestam.

- Jerry Silfwer (@DoktorSpinn) – medarbetare på PR- och kommunikationsbyrån Springtime där han bland annat är ansvarig för företagets utveckling inom sociala medier. Är en av få svenska PR-konsulter som verkligen kan sociala medier och är riktigt duktig på att dela med sig av spaningar inom området, bland annat genom sina ”Smurftips” på bloggen Doktorspinn (där han nyligen listade mycket Social+Cash-relaterat). Jerry är också redaktör och skriver långa inlägg på Same Same But Different (”en blogg om mötet mellan gamla medier och nya”) samt har grundat branschnätverket PR of Sweden.

- Judith Wolst (@judithw) - är sedan september 2009 konsult hos Hallvarsson och Halvarson (”Sveriges ledande konsulter inom företagskommunikation”) och är riktigt skarp inom områdena sociala medier, internetmarknadsföring, online-PR och social e-handel. Uppskattad talare som även skriver inspirerande kring internet och kreativitet på sin blogg Internetionalisering, där hon även nyligen gjorde ett inlägg relaterat till Social Cash.

- Kristina Carlsson – chef för digitala medier på mediabyrån Mediaedge:CIA som också har en blogg om digital kommunikation och företagsinterna händelser. Har en hel del kunskaper och tankar kring annonsering och investeringar på internet och blev tidigare i år till exempel intervjuad av Dagens Media kring detta ämne. Deltog på Social+Cash i en panel kring hur man mäter framgång.

- Miriam Olsson (@miriamolsson). Driven journalist som jag haft förmånen att jobba tillsammans med på Internetworld (som är tidningen hon redaktörar på och skriver åt). Har riktigt bra koll på egentligen allt som rör internet, sociala medier, emtreprenörskap och e-handel och bloggar privat, när tiden ges henne, på molsson.com.

- Ola Mattisson (@Ola_7billion) - driver webb- och kommunikatoinsbyrån 7 billion som är helt inriktad på sociala medier och där Ola även delar med sig av insikter, tankar och tips på bloggen. Han har även varit en drivande kraft i bland annat ViModebloggare.se, Inredningsbloggarna.se, Videlli.se och Graduation.se och har pratat på flera konferenser och events utöver Social+Cash. På Slideshare hittar du ett gäng intressanta presentationer.

- Pia de Gysser (@deGysser) - numer IT-chef på 20:20 Mobile men jobbade tidigare som IT-chef på Agria Djurförsäkring där hon bland annat uppmärksammades för sitt bloggande (Pia var tidigt ute med sin ”hästblogg” där hon både skrev om allt värt att veta kring hästskötsel, liksom IT-relaterades saker som hängde ihop med hennes jobb). Har många tankar kring företagsbloggande (varav somliga presenterades under Social+Cash) och har även tidigare medverkat på en Disruptive Media-konferens.

- Peter Alvarsson (@headweb) - grundare och operativ chef på den sociala filmsajten Headweb.com. Har uppmärksammats och intervjuats på många håll och är bland annat en av medlemmarna i Swedish Startups.

- Roger Åberg (@rogeraberg) – driver det fantastiska Feber.se ”Sveriges största, nyhetsrelaterade bloggnätverk” som håller oss uppdaterade med nyheter inom allt från teknik till mode. Privat postar Roger ”sporadiska bilder och tankar” på  sin posterousblogg och på Social+Cash bidrog han med intressanta tankar kring blogg-PR och etik.

- Unni Drougge (@unnidrougge) – Rolig, skärpt, och härligt kaxig författarinna som inte ser ut att vara någonstans i närheten av sin verkliga ålder och önskar bli ihågkommen som ”banal och genial”. Skriver förutom böcker även en blogg och gjorde den 24 mars ett inlägg relaterat till sin då kommande medverkan på Social+Cash.

Ja, kort sagt, är det social valuta du är ute efter, finner du det synnerligen hos personerna ovan! Mer från Social+Cash hittar du i nästa vecka, och då på DisruptiveMedia.se.

Trevlig söndag och sommartid!

11 thoughts on “Social+Cash eftersnack: del II

  1. Pingback: jardenberg kommenterar – 2010-03-28 | jardenberg unedited

    • Yupp :) Alla talarsessioner och paneldiskussioner börjar (pö om pö) läggas upp på disruptivemedia.se från och med tisdag!

  2. Pingback: Mätbarhet och sociala medier #SocialCash — Doktor Spinn

  3. Pingback: Veckan som gick – Vecka 12 « Same Same But Different

  4. Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2010-03-29

  5. Pingback: molsson.com » Bloggarkiv » Tåg och konferenser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>