Sajten som i 56 klick får mig att älska…

…en egentligen helt katastrofal användarvänlighet. Det är vad det här inlägget ska handla om. Men. Det är skillnad på användarvänlighet och användarvänlighet, det fick jag lära mig igår.

I normala fall skulle jag nog aldrig betrakta en sajt som bygger på minst 56 klick, sidor och helst lika många minuter för att fullt ut greppa det budskap som sajtägaren vill förmedla, som en särskilt användarvänlig webbplats.

Men. Igår visade en god vän mig att det finns andra sorters ”användarvänligheter” – sådana där användaren känner sig överraskat vänligt bemött och från sajtens allra första till sista (kronologiska!) sida inte kan släppa leendet på läpparna.

Sajten jag pratar om tillhör Miranda July (<— obs! den länken går inte till sajten jag pratar om ovan, även om även denna på sitt sätt är underbar), manusförfattare till en av, i mitt tycke, de allra bästa filmerna – ”Me and you and everyone we know” (bara filmmusiken räcker ganska långt…).

Vad jag inte visste var att hon, enligt min vän, också skriver fantastiska böcker och hennes näst senaste verk marknadsför hon på en egendomligt ”användarvänlig” plats där user experience når helt nya höjder. Eller i alla fall helt andra dimensioner än dem man som webbnörd är van vid.

Vill egentligen inte säga så mycket mer för då tror jag att jag lite förtar upplevelsen. Däremot bör du absolut vänta med att klicka på länken jag snart ger dig till en dag, förslagsvis i helgen(?), då du verkligen har tid att helhjärtat och ganska länge ägna sajten sin välförtjänta uppmärksamhet.

Själv blev jag inte bara obeskrivligt glad av innehållet, utan även över det faktum att man fortfarande kan överraskas på webben. Det vill säga att allt inte behöver byggas upp på exakt samma sätt och att det faktiskt ibland går att avvika från ”reglerna” med både hedern, humorn och besökaren i tryggt behåll.

Så. Varsågod:

noonebelongsheremorethanyou.com

♥♥♥

4 thoughts on “Sajten som i 56 klick får mig att älska…

  1. Pingback: Christians dagbok – 2011-03-04 | En sur karamell

  2. Pingback: Christians dagbok – 2011-03-05 | En sur karamell

  3. Pingback: Christians dagbok – 2011-03-06 | En sur karamell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>