Äh, jag bara gör det. Nu kör vi #blogg100!

Att spotta ur sig minst ett inlägg om dagen i hundra dagar, klarar du det?

För ett par år sedan hade jag utan problem sagt: inga problem. Idag är det med ett lite djupare andetag jag ger mig in i #blogg100 – Fredrik Wass utmaning till alla bloggare att skriva ett inlägg om dagen i hundra dagar, med start idag. Märkligt, att det ska kännas som ett maraton, för någon som både älskar att skriva och är hyfsat duktig på att hänga med i vad andra skriver. Med andra ord, att hitta ämnen och uppslag borde inte vara så svårt.

Men, likt många andra som i dagarna beklagat sig över att deras bloggande blivit mindre, och därför också går in i #blogg100 (fantastiskt många!), har också jag en tendens att alltmer göra det enkelt för mig och ‘bara’ dela saker på tjänster som Facebook och Twitter. Det är egentligen synd. Inte nog med att den djupare reflektionen ofta faller bort, dessutom går man miste om både sökbarheten (att enkelt kunna hitta tillbaka till ett tidigare inlägg) och inte minst länkbarheten (en av de saker jag älskar allra mest med bloggar).

Dessutom. Min kärlek för den sociala webben, och det fantastiska nätverk jag har idag, har jag nästan helt och hållet bloggen att tacka för. Det var någonstans här (fast på annan url) det hela började. Och jag känner mig egentligen långt ifrån redo att ge upp den här plattformen. Därför ger jag mig in i leken, och hoppas det ska hålla hela vägen.

Här är för övrigt reglerna som gäller:

  • #Blogg100 startar onsdagen den 23 januari 2013
  • Varje dag, 100 dagar i rad, måste minst ett nytt inlägg publiceras på din egen blogg.
  • Tagga varje inlägg med taggen #blogg100
  • Det finns inga krav på hur långt inlägget ska vara. (Ett inbäddat youtubeklipp är också ett inlägg).
  • Det är helt okej att förhandspublicera inlägg, men det blir kanske roligare att skriva tätare inpå själva publiceringen.

Är du med?

One thought on “Äh, jag bara gör det. Nu kör vi #blogg100!

  1. Pingback: Är kvantitet kvalitet? | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>