Bloggpepp och minnen – vad var ditt allra första blogginlägg?

Har blivit lite nostalgisk mitt i hela den här #blogg100-hypen. Människor kan ju göra sigoch gör sig, putslustiga över hela initiativet och engagemanget – tycka att det är ett desperat försök att få mer trafik och göra sig viktig(are) i sociala medier. Det kan man få tycka om man vill. Men för mig, och de flesta andra som hakat på #blogg100, handlar det om mer än så, och framför allt något helt annat (vilket framgår rätt väl om man orkar läsa in sig på tankarna bakom hela initiativet, som Fredrik berättar fint om idag både på Bloggvärldsbloggen och i Internetworld).

För mig, och det har jag sagt förut, har bloggen varit en stor inkörsport till hela min förkärlek för sociala medier, och faktiskt en rejäl språngbräda in i den bransch jag jobbar hårt och trivs så bra i idag. Jag skrev mitt allra första blogginlägg i början av 2007, och sedan dess har det blivit en hel radda poster, såväl åt mig själv på en rad olika plattformar och i olika genrer, som åt andra i vitt skilda sammanhang. I perioder har jag tokbloggat, i perioder knappast alls, allt beroende på olika omständigheter. Men oavsett omständighet eller intensitet har jag aldrig ruttnat på bloggen som plattform och fenomen (hej, jag driver ju ändå en Bloggbyrå…). Och därför känner jag mig, för att använda en gammal Petter-term, naturligt bunden att älska den här sortens initiativ.

Och den där nostalgin jag inledde med handlar i mångt och mycket för mig om att nu återuppleva den där första fascinationen för och förälskelsen i, inte bara bloggandet i sig, utan hela det engagemang som bloggosfären i mångt och mycket bestått och bevisligen fortfarande består i.

Det här har också fått mig att gå tillbaka till mina egna tidigare inlägg – alltid kul att se vad man skrivit om och på vilket sätt, vilka man länkat till och interagerat med, men framförallt hur man utvecklats. Mitt allra, allra första blogginlägg var på en helt annan blogg och plattform, och om jag ens minns var och har möjlighet att hitta tillbaka det, lovar jag att någon gång återposta det.

På just den här bloggen var i alla fall mitt första inlägg (mars 2009, jag själv i betydligt blondare version) det här - ett inlägg som avslutas med ord som för övrigt fortfarande gäller:

”…hälsar jag alla välkomna till mitt nya webbhem. Hemmet där man förövrigt alltid bör klaga på maten, berömma kockan, gå in med skorna och gärna lämna mycket spår.”

Hur såg ditt första blogginlägg ut?

 

Det här är inlägg 007 (med rätt att länka) i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

16 thoughts on “Bloggpepp och minnen – vad var ditt allra första blogginlägg?

 1. Mitt första blogginlägg är för länge sedan försvunnet i det stora cyberminnet. Tack och lov – det var inte så glatt. Och på väldigt usel engelska.

 2. Pingback: Sex år sedan mitt första blogginlägg | molsson.com

 3. För mig handlar det inte bara om att bli bättre på att skriva utan även om planering och strukturering. Att få till ett slags genomgående, och återkommande, tema inom den text som produceras och inte bara en massa mumbojumbo.

  Att jag skriver för att framstå som viktigare än andra är så långt från sanningen att jag faktiskt tycker synd om människan som tänkte tanken. Men vi får låta dem tycka det – vi vet ju själva att det inte är så.

  Ett svar som kanske skulle ha passat bättre till blogginlägg ”007 – Blog Royale” ..? ;o)

  • Önskar att jag hade tid att planera och strukturera mitt bloggande mer, men det blir vad det blir… Nu blir det i alla fall av, kontinuerligt dessutom, en disciplinering hos mig själv jag saknat.

 4. Pingback: Mitt första blogginlägg? : Lotta Holmström

  • Haha, påven är en kyckling <3

   För övrigt, vilka internetveteraner ni är. Man ligger ju efter så det förslår…

 5. Pingback: Att tystna, att vakna och att sakna en Silverfisk – vem saknar du? | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

 6. Pingback: Nio år som bloggare - reflektioner

 7. Pingback: #008 av #blogg100 – minnenas allé: knuff-johan och aftonbladet-lotta | Jardenberg Unedited

 8. När jag gör mitt första blogginlägg brukar jag, precis som du utgå ifrån vad man vill ha sagt i det stora hela, har haft några olika bloggar för att jag ändrat inriktning och sen ångrat mig och börjat på en ny.

 9. De bloggar jag ofta startat har varit kontroversiella, spontant kommer jag ihåg ett av de första inläggen som handlade om linda rosing och vad jag tyckte om hennes ”nya look”, försök att bli seriös efter att ha varit beutiskandal.

 10. Ha ha kul att du frågar och att jag sökte på detta på google. Mitt första blogginlägg minns jag mycket väl, det var en blogg jag hade tidigare och inlägget handlade om när jag hade sex första gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>