Glassiga gubbar söker fler goda samhällsentreprenörer – är du en av dem?

Sist jag bloggade om Ben och Jerry var för tre år sedan, när de två herrarna (tillsammans med sin nästan löjligt goda klass) var på Stockholmsbesök. Som jag skrev då är Ben & Jerry’s i mina ögon ett varumärke som är riktigt intressant – precis som alla varumärken vars vision och engagemang går bortom en fulländad produkt. Lyssna bara på denna ”three part mission”:

Jerry: ”And remember, there’s a spiritual aspect to business, just as there is to the lives of individuals”.

Ben: ”As you give, you receive. As you help others, you’re helped and returned. As your business supports the community, the community supports your business”. 

Tänkvärda meningar, och precis som gubbsen säger, bra att påminna sig själv om. Anledningen till att B&J nu pockat på min uppmärksamhet igen, utöver den vanliga lockelsen i frysdisken vill säga (här finns förresten en färsk recensioner av nya Buttercup, om du är nyfiken), är den aktuella tävlingen Join our Core. Den går i korthet ut på att Ben & Jerry’s, tillsammans med innovationsorganisationen Ashoka, nu söker nio goda samhällsentreprenörer i Europa, som delar deras ”KÄRN-värden” (mark the ordvits!) och vill göra skillnad. 

Joina kärnan?

Vinsten består bland annat i att din verksamhet exponeras på en Ben & Jerry’s-smak under 2014, en resa till Vermont och 6 månaders mentorskap från Ashoka. Och för att ansöka behöver du bland annat vara mellan 18-34 år, vara grundare eller medgrundare av din verksamhet och att du/ni på något sätt jobbar aktivt med innovation, socialt ansvarstagande och hållbarhet. Samt ha svar på dessa frågor (copy-paste från B&J, stor like på den tonaliteten!):

  • Finns det efterfrågan på din produkt eller tjänst under lång tid framöver? (Är det så, toppen! Din idé är ekonomiskt hållbar!)
  • Kommer din plan innebära att samhället förbättras under nästa generation? (Faktiskt? Molto bene! Din idé har en positiv samhällseffekt!)
  • Ser ditt företag till att ta hand om miljön, både lokalt och globalt, så att både dagens och morgondagens barn får möjlighet att glädjas över planetens skönhet …? (Om ja, fantastiskt! Jag får vibbar av miljömedvetande från din idé här, jag gillar det!)
  • Är din plan annorlunda än liknande initiativ inom samma område? (Är det så, super-duper! Detta är själva knockout-frågan när det gäller innovation!)

Jag brukar ju inte jätteofta tipsa om tävlingar (och har heller, i vanlig ordning, inte blivit pushad eller betald för att pusha denna), men den här tycker jag faktiskt har ett syfte lite godare än bara en glassig vinst, so therefor…

Fulla regler, villkor och formulär för ansökan hittar du här. Än så länge har du 42 dagar på dig att delta!

Det här är bloggpost 59 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

One thought on “Glassiga gubbar söker fler goda samhällsentreprenörer – är du en av dem?

  1. Pingback: “En glassig look och skön tunga kan man liksom bara leva på så länge” | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>