Heja entreprenördarna! (det tycker EU med)

“Europeans need to be creative and fearless. That’s how dozens of the world’s most exciting web and tech companies were born in the EU, and I want the world to know it. I want young entrepreneurs to have role models, and for them to have a real digital single market to grow their ideas in”

Citatet kommer från den webbvurmande EU-kommissionären Neelie Kroes.  Hon är en av initiativtagarna till The Startup Europe Leaders Club, som genom sin samling utvalda, framgångsrika webbentreprenörer (i dagsläget nio stycken, däribland våra svenska stjärnor Daniel EkMartin Lorentzon och Niklas Zennström) ska inspirera och vägleda fler med entreprenöriella ambitioner. Eller som The Next Web beskriver det i sin artikel om nyheten:

”All of them have committed to regularly engaging with Neelie Kroes in meetings and come up with ways to inspire future Web entrepreneurs across Europe by sharing strategic views, experiences and best practices on what needs to be done to improve the current situation”

‘Ledarklubben’ är en av sex steg i EU-kommissionens spännande projekt  Startup Europevars mål är att väcka och boosta entreprenörsgnistan hos fler unga européer, skapa nätverk mellan lokala, entreprenöriella ekosystem i Europa och hjälpa startups i techosfären att komma igång och växa, inte bara inom Europa utan även på global nivå.

Jag råkar ju brinna rätt hårt för entreprenörskap (digitalt sådant inte minst), och tror av flera skäl det är en viktig mekanism för samhällets utveckling och välmående. Därför blir jag också särdeles glad över den här sortens satsningar. Inte för att det svenska startup-klimatet på något sätt är kallt, tvärtom, men det är långt över-uppmuntrat.

Så heja det här, ser fram emot att följa. Och heja alla ni webbentreprenörer, vänner och andra, som dagligen brinner och sliter för era idéer, stora som små – ni är en sjujävla bra källa till motivation.

Lajk på det här då.

Det här är bloggpost 63 i #blogg100 – en utmaning att skriva minst ett inlägg om dagen, hundra dagar i rad.

One thought on “Heja entreprenördarna! (det tycker EU med)

  1. Pingback: Tummen upp för PayTango – snart kan kort och kontanter “talk to the hand”! | The Jennie - text och tankar, webb och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>