Har du koll på lifelogging? #dokumentärtips

”A new phenomenon is emerging. People throughout the world has started to track themselves. They say it makes them healthier, more aware of their presence in life, more able to appreciate life as it happens. This is the film of the people in the middle of the Lifelogging movement.”

Ja, teamet bakom Memoto, den – vill jag tro – fantastiska lifeloggingkameran jag bloggat om förut och som inom kort lär hänga på var och varannan early adopterkrage, har alltså låtit producera en kort dokumentärfilm om fenomenet lifelogging.

Jag var själv på premiären som hölls på Bio Rio för två veckor sen, och kan intyga att Lifeloggers Movie är ett dryga tjugotre minuter långt se-, eller ska man kanske säga minnesvärt verk. Att filmens Amanda Alm och Victor ”Ville” Bloom, de som rest runt och intervjuat lifeloggare världen över, dessutom är två Medieinstitutare är bara en personlig bonus. Alltid roligt att se sin gamla skola få sätta elever på världskartan.

Filmen i sin ”hemmamiljö” hittar du på här på lifeloggersmovie.com.

Vill du läsa mer och få fler reflektioner kring lifelogging, kan du till exempel titta in hos Fredrik Wass som bloggat en del kring ämnet. På lifestreamblog hittar du också en lång lista över gadgets, appar och webbtjänster som på ett eller annat sätt erbjuder något inom lifelogging- och quantified self-segmentet.

Happy llogging!

 

One thought on “Har du koll på lifelogging? #dokumentärtips

  1. Pingback: Memento mori, Memoto | Die Trendblogger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>