Hellre pausa helhjärtat än satsa halvt om halvt

”Vi kan rodda ihop ett SSWC i år också, med risken att det blir lite halvhjärtat. Det känns som en dålig idé. Eller så tar vi en paus i år och ser till att vi får gott om tid på oss att fundera över hur SSWC bäst kan utvecklas. Vi tror på det senare. SSWC tar paus i år. Vi ses i augusti 2015!”.

Så avslutar Tomas Wennström dagens inlägg på SSWC-bloggen. Ett fint inlägg som förtjänar att läsas i sin helhet. Och även om det för många SSWC-entusiaster nog kommer som ett både tråkigt och lite chockerande beslut, så tycker jag det är insiktsfullt och klokt. Jag har full förståelse för att inte vilja göra det halvhjärtade. Att inte bara rulla på bara för att det fungerat hittills, utan att stanna upp och reflektera över de omständigheter som under tiden utvecklats och förändrats, och som med all sannolikhet påverkar hur bra det ”som fungerat så bra hittills” kommer att fungera framöver.

Det är strävan i det mesta jag gör (även om jag måste påminna mig själv om det) – att då och då våga ta sig tid att stanna upp, reflektera och analysera, och ibland även sätta stopp och säga nej – även när den enklaste och självklaraste vägen bara är att fortsätta framåt (”framåt”) i gamla hjulspår. Det gäller privat, men inte minst på jobbet, både i arbetet med våra kunder och oss själva som byrå.

Jag har varit med på varje Sweden Social Web Camp sedan start, och är mäkta imponerad av det arbete som Tomas och Kristin lagt ner för att få till en social okonferens av den alldels unika karaktär som SSWC år efter år lyckats vara. Och som år efter år lämnat nya men oförglömliga spår av inspiration, vänskap, kunskap, skratt, fest, får och nörderi.

Samtidigt sa jag ärligt talat senast i förrgår att jag nu kunde tänka mig att just ”pausa” SSWC i år. Så att ses på Tjärö 2015 igen tycker jag låter alldeles fårtjusande.

Jag på SSWC 2013

 

Det här är inlägg 5 i #Blogg100 – en numer årlig utmaning i att publicera minst ett blogginlägg om dagen, hundra dagar i rad. Följ mig även på Bloggbyråbloggen, som också är en del av Blogg100 2014. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>