I need some sleep feat. Minecraft

Den här nedan är långt ifrån vad jag skulle kalla en snygg musikvideo. (Vem pratar förresten ens längre om musikvideos? Och vem kollar egentligen på dem?). Men jag litegranna älskar låten, särskilt i ett sådant här typ av musten-ur-tillstånd. Och bara för att förtydliga, för dem som faktiskt skulle råka lyssna på låten och titta på m-u-s-i-k-v-i-d-e-o-n: jag är alltså inte det minsta olycklig, bara väldigt, väldigt trött.

Att jag just väljer den här inte så snygga videon bland alla många varianter som finns att tillgå av sovdängen på Youtube, är ändå inte helt en slump. Det är något med Minecraft som fascinerar mig. Kanske framför allt det faktum att så väldigt, väldigt, väldigt många ungar typ över hela världen – det har jag fått bevisat för mig  – älskar det. Och att jag verkligen inte riktigt kan förstå varför. I teorin, visst, men… Jag är antingen (antagligen) för gammal. Eller för byggoentusistisk. Eller för grafikestetiskt lagd. Eller bara alldeles för lätt uttråkad av saker jag just inte förstår. Men spelglädjen i praktiken här övergår mitt förstånd.

Och tänker samtidigt, just därför, att just den här videon ska hjälpa mig somna lite ännu bättre.

Ett relaterat PS dock, för den som faktiskt är lite mer olycklig. Eller åtminstone rädd. Och framför allt är ett barn som ännu inte börjat röka. Och, som ungefär alla andra, fattar och älskar spelet: Just nu testar Non Smoking Generation möjligheterna med att nå barn via Minecraft, genom sin tillfälliga psykologklinik – ”fear clinic” – inne i spelet. Förstår jag den här intervjun i TV4 Nyhetsmorgon rätt pågår försöket ett vecka till, för den som vill (tipsa sina barn om att) testa. Finns också att läsa mer om bland annat i Internetworld.

Det här är inlägg 11, postat i elfte timmen i #Blogg100 – en numer årlig utmaning i att publicera minst ett blogginlägg om dagen, hundra dagar i rad. Följ mig även på Bloggbyråbloggen, som också är en del av Blogg100 2014. Men framför allt, sov gott. Hoppas vekligen få göra detsamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>