Kort om internets begynnelse, och ännu kortare om BARK

Alla känner nog till hur slutet på internet ser ut (ja, det finns ju några stycken).

Men hur såg det ut där det började? Det vet UCLA (University of California) som nu visar upp de två kontor där det första Internet-meddelandet sändes. En ganska ful historia om jag får säga mitt, både kontors-estetik-mässigt, och tekniskt sett. Men också en ganska rolig och fascinerande liten historia, som Resumé skriver om i dag.

”Det blev krasch direkt trots att man endast skulle skicka två bokstäver.”

Skönt att det hunnit hända lite på 45 år.

Och när vi ändå pratar historia, och det är jag som ”pratar”, kan jag som Jennifer Bark-are passa på att inflika att BARK (Binär Aritmetisk Relä-Kalkylator) enligt Wikipedia var Sveriges första dator och stod klar februari 1950 till en kostnad av 400.000 kronor. Lite spännande historia där också faktiskt, som man kan läsa mer om bland annat i den här IDG-artikeln.

Och skönt att det även där hunnit hända lite på utvecklingsfronten.

Något annat som snart är historia är den här veckan. Skönt att det är fredag, och att det hunnit hända ganska mycket fram tills nu (ingen större anledning att behöva titta tillbaka på den alltså. Inte av oroskäl i alla fall).

Glad helg på er!

Det här är inlägg 7 i #Blogg100 – en numer årlig utmaning i att publicera minst ett blogginlägg om dagen, hundra dagar i rad. Följ mig även på Bloggbyråbloggen, som också är en del av Blogg100 2014. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>