Språkgodis på Youtube – lite lättsamt lördagstugg

Det är inte bara klädsamma kyssar som eldlöper över nätet nu. Ett annat klipp som rullar hett är finskbloggande Sara-Maria Forsbergs språkgeniala rappakalja som illustrerar hur olika språk låter för dem som inte pratar dem. Eller som titeln lyder: ”What Languages Sound Like To Foreigners”.

Not so much chockerande att klippet hunnit ses av ett Youtube-gäng typ motsvarande Sveriges totalantal invånare. Och nu läser jag dessutom i DN att den här finsksvenska talangen har ”uppmärksammats av medier som brittiska BBC, amerikanska Huffington Post, franska L’Express och schweiziska 20 Minuten” samt blivit inbjuden av delta i Selfie-Ellens populära tv-show.

Underbart var Youtube kan ta en. Men inte utan talang förstås. Det visar sig nämligen att det här finsksvenska språkgeniet även är en stjärna på att sjunga. Och råkar klottra typ skitsnyggt när hon har tråkigt. Lite skillnad i estetiken på hennes Insta-#bored och min, så att säga.

Men tillbaka till Youtube och språket och vidare till den underbara Catherine Tate-sketch, som Sara-Marias klipp får mig att tänka på, och som får avsluta denna 15:e bloggpost i #Blogg100:

 Ja, det här är som sagt inlägg 15 i #Blogg100 – en numer årlig utmaning i att publicera minst ett blogginlägg om dagen, hundra dagar i rad. Följ mig även på Bloggbyråbloggen, som också är en del av Blogg100 2014.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>